Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 вересня 2020, 19:08

Головне за середу: Ставки за депозитами, новий глава Ощаду і ринок космічного туризму

ЄСоюз готовий надати Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги, але для цього їй треба конструктивно взаємодіяти з МВФ і виконати вимоги.

В Україні посилили покарання за викрадення авто. Зеленський підписав закон

Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким посилюється відповідальність за викрадення авто. Зокрема, унеможливлюється покарання у вигляді штрафу.

НБУ дав добро. Сергія Наумова затвердили главою Ощадбанку

Національний банк України 22 вересня 2020 року погодив кандидатуру Сергія Наумова на посаду голови правління державного Ощадбанку. Рішення ухвалено за результатами розгляду пакета документів та співбесіди, проведеної правлінням Національного банку.

Чітко та зрозуміло. НБУ введе нові вимоги до кредитних та депозитних договорів

НБУ встановить додаткові вимоги до договорів про надання фінпослуг — йдеться про відкриття та обслуговування рахунку в банку, споживчого кредиту та банківського вкладу.

Прибуток банків України у серпні скоротився у 1,8 раза

Платоспроможні банки України в серпні 2020 року одержали 4,252 млрд грн чистого прибутку, що в 1,8 раза менше, ніж за аналогічний період 2019 року (7,567 млрд грн).

Ставки за депозитами в гривні зрізав кожен шостий великий банк

Максимальна ставка за депозитами в гривні на 12 місяців знову знизилася — до 11,5% річних. На депозитах в доларах і євро все ще можна заробити 3% і 2,75% річних відповідно.

У 2030 році лише ринок космічного туризму сягне $3 млрд: як отримати свою частку

В останнє десятиліття освоєння космосу припинило бути прерогативою держав і в нову сферу пішли масові приватні інвестиції. «Мінфін» вирішив дізнатись, чи можуть українці інвестувати в космічну галузь та скільки на цьому можна заробити.

Коментарі - 2

+
+27
giani
giani
23 вересня 2020, 19:25
#
«Фундаментального давления на гривну нет. Есть значительное предложение валюты со стороны экспортеров. В октябре-ноябре предложение валюты вероятно возрастет благодаря продажам аграриев. В случае разворота рынка НБУ не намерен искусственно сдерживать укрепление гривны», - отмечается в сообщении пресс-службы НБУ.
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
24 вересня 2020, 9:44
#
Будет ли доллар по 29 гривен и зачем Нацбанк ослабляет гривну

https://www.youtube.com/watch?v=9ENCIxIeS2g&feature=youtu.be

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Подписывайтесь на youtube-канал «Минфин»,
оставляйте комментарии с вопросами под видео
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися