Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2020, 13:51

Доступні кредити 5-7-9%: Ощадбанк втричі збільшив кількість кредитів, виданих бізнесу

Ощадбанк втричі збільшив кількість виданих кредитів мікро-, малому та середньому бізнесу в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Про це йдеться в повідомленні банка.

Скільки видав банк

Якщо за перші 100 днів дії програми Ощад надав підприємцям понад 130 пільгових кредитів, то протягом наступних 100 днів їх кількість досягла 400.

Загальна сума за профінансованими проектами становить 600 млн грн.

Де найбільше отримали

Найбільш активно програмою скористались бізнес-клієнти з Запорізької, Вінницької, Львівської, Донецької, Одеської, Чернівецької та Київської областей.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. Отримати кошти вдалося лише 11% опитаних

Значну частку кредитів отримали аграрії на придбання сільськогосподарської техніки та обладнання.

Що відомо про програму

Державну програму «Доступні кредити 5-7-9%» уряд започаткував у кінці лютого 2020 року. Пільговий кредит терміном до 5 років під 5%, 7% або 9% річних може бути спрямований на інвестиційну діяльність – будівництво, придбання або реконструкцію нерухомості, обладнання, техніки тощо.

Читайте також: Рада підтримала портфельні гарантії по кредитах для бізнесу

У рамках програми бізнес-клієнти можуть поповнити обіговий капітал, взявши позику на 2 роки під 3% річних.

Для тих клієнтів, що мають кредитні зобов’язання, є можливість отримати рефінансування під 0% річних до 01 квітня 2021 року.

Скільки вже видали кредитів

За даними Мінфіну, на середину вересня, з моменту старту програми, уповноважені банки видали 3238 позик на загальну суму в 7,813 млрд грн. З них 6,334 млрд грн — на рефінансування раніше отриманих позик, 1,255 млрд грн — на капітальні інвестиції і 223,87 млн ​​грн — на поповнення оборотних коштів.

Нагадаємо

  • Для стимулювання розвитку бізнесу на початку лютого 2020 року за ініціативою президента була запущена державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%».
  • У квітні Кабмін розширив державну програму «Доступні кредити 5-7-9%» на бізнес з річним доходом в 100 млн грн, тоді як раніше ця сума обмежувалася 50 млн грн. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою з 2 млн грн до 3 млн грн.

Терміново потрібні гроші? Обирай кредит у зручному каталозі від «Мінфіну»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися