Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2020, 10:16

Міжнародний ринок: Долар знижується до ієни на тлі втечі від ризику, зростає в парі з євро

Долар США зростає по відношенню до євро і знижується в парі з японською ієною на торгах у вівторок. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Долар США зростає по відношенню до євро і знижується в парі з японською ієною на торгах у вівторок.
Фото: investing.com

Що відбувається з валютою

Євро торгується в парі з доларом на рівні $1,1756 у порівнянні з $1,1772 на закриття попередніх торгів. Курс єдиної європейської валюти становить 122,89 ієни проти 123,19 ієни.

Вартість долара відносно ієни опустилася до 104,53 ієни з 104,65 ієни напередодні.

Читайте також: Bank of America: Долар недооцінений приблизно на 4%

Ієна зміцнюється і до більшості основних азіатських валют на тлі ослаблення інтересу інвесторів до ризику. Цьому сприяють побоювання з приводу другої хвилі коронавірусу і невизначеність щодо прийняття чергового пакета заходів підтримки економіки США, говорять експерти IG.

«Чутливі до ризику азіатські ринки знову піддалися тиску у вівторок», — говорить ринковий стратег IG Markets Цзінь Пан.

Індекс ICE, що відслідковує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає в ході торгів 0,05%. Більш широкий WSJ Dollar Index зростає на 0,06%.

Трейдери оцінюють коментарі голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Джерома Пауелла.

Читайте також: Агентство S&P спрогнозувало курс долара в Україні до 2023 року

Глава американського ЦБ сказав, що економічні заходи, прийняті у відповідь на ситуацію з коронавірусом, послабили негативні наслідки рецесії, викликаної пандемією, але припустив, що Конгресу, ймовірно, доведеться виділити додаткове фінансування для підтримки частин економіки, які залишаються під тиском.

«Наша економіка повністю відновиться після цього складного періоду», — йдеться у промові Пауелла, підготовленій для слухання в Конгресі у вівторок. ФРС буде робити, що може, «стільки, скільки це буде потрібно, щоб забезпечити якомога більш активне відновлення та обмежити довгостроковий збиток для економіки».

Читайте також: Яким буде курс гривні восени. Прогнози банкірів

Курс фунта стерлінгів до долара опустився до $ 1,2797 з $ 1,2815 за підсумками попередніх торгів. Британська нацвалюта торгується близько 1,0888 євро в порівнянні з 1,0887 євро в понеділок.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися