Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 вересня 2020, 10:16

Україна на 90% готова до опалювального сезону — Шмигаль

Станом на 18 вересня Україна готова до осінньо-зимового опалювального сезону на 90%, а запаси палива на ТЕС і ТЕЦ стабільно високі. Про це прем'єру Денису Шмигалю доповіли під час засідання Антикризового енергетичного штабу, передає Урядовий портал.

Станом на 18 вересня Україна готова до осінньо-зимового опалювального сезону на 90%, а запаси палива на ТЕС і ТЕЦ стабільно високі.
Фото: 112.ua

Запаси газу

«Усі українські родини, дитячі садочки, школи та лікарні взимку повинні бути забезпечені теплом. У нас є для цього всі умови. Сьогодні бачимо стабільно високі запаси палива на ТЕС і ТЕЦ, маємо рекордні запаси газу», – зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр доручив головам ОДА, Міністерству розвитку громад та територій, Міністерству енергетики, Фонду державного майна та НАК «Нафтогаз України» оперативно розв’язати питання з проблемними ТЕЦ.

Читайте також: Нафтогаз став постачальником «останньої надії» для споживачів

За підсумками засідання Шмигаль також доручив очільникам обласних держадміністрацій щотижня проводити наради з підготовки до опалювального сезону та доповідати про їх результати Міністерству енергетики.

Нагадаємо

  • Згідно з міжнародними зобов’язаннями з 1 січня 2020 року Україна перейшла на ринкове ціноутворення на газ для побутових споживачів в рамках ПСО.

Раніше у Нафтогазі заявили, що ціна на газ знизилась у квітні на 15% і у червні на 6%.

  • З 1 травня 2020 року Україна взяла на себе обов’язок повністю лібералізувати ринок постачання газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті.
  • На початку вересня «Нафтогаз» на офіційному сайті повідомив, що у деяких українських містах вчасний старт опалювального сезону під загрозою через борги 98 виробників тепла.

Читайте також: В Україні зросла ціна на газ для населення

Коментарі - 4

+
+15
Все буде Україна
Все буде Україна
20 вересня 2020, 11:13
#
Точнее сказать-Шмигаль готов к отопительному сезону!!!
+
+15
bonv
bonv
20 вересня 2020, 14:17
#
Вся влада готова. Головне ціни не забули підняти і для підприємств, і населення..
+
+30
bonv
bonv
20 вересня 2020, 14:16
#
Початок сезону дасть відповідь.
+
+15
Все буде Україна
Все буде Україна
20 вересня 2020, 14:32
#
+
Думаю мало хто залишиться задоволений
… крiм Зе подiбних…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися