Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 вересня 2020, 15:54

Україна потребує інвестицій в охорону здоров'я, освіту та соціальний захист — Світовий банк

Світовий банк (СБ) відзначив низький рівень розвитку людського капіталу в Україні, повідомила пресслужба СБ. При цьому Світовий банк у найближчі роки істотно збільшить фінансову підтримку проєктів з розвитку людського капіталу в світі.

Світовий банк (СБ) відзначив низький рівень розвитку людського капіталу в Україні, повідомила пресслужба СБ.
Фото: pixabay.com

Оцінка людського капіталу в Україні

За результатами дослідження СБ, новонароджений українець може розраховувати тільки на 63% продуктивності дорослої людини з повноцінною освітою та оптимальним станом здоров'я. І хоча цей показник в Україні вищий за середній для країн з подібним рівнем економічного розвитку, однак нижчий за середній рівень для Європи і Центральної Азії.

Для порівняння: Дитина, яка народилася в Польщі, може розраховувати на досягнення 75% продуктивності дорослої людини з повноцінною освітою в оптимальному стані здоров'я. Дитина, що народилася в Таджикистані, може розраховувати на досягнення лише 50% продуктивності.

Побоювання експертів

Інвестиції в людський капітал (знання, навички та здоров'я, які люди накопичують протягом свого життя) експерти СБ називають ключовими для розкриття потенціалу дитини та посилення економічного зростання в кожній країні.

«На відміну від більшості інших країн регіону і світу, в Україні не спостерігалося поліпшення рівня Індексу людського капіталу в період між 2010 і 2020 роками. Це означає, що для того, аби український народ реалізував свій повний людський потенціал, необхідні великі за обсягом і цілеспрямовані інвестиції в освіту, охорону здоров'я і соціальний захист ", — підкреслює Світовий банк.

Читайте також: Економіку світу чекає найбільше падіння з часів Другої світової

Як відзначили в дослідженні, найбільше турбує те, що Індекс людського капіталу засвідчив: пандемія COVID-19 ставить під загрозу значні результати, досягнуті в галузі охорони здоров'я та освіти за останнє десятиліття, особливо в країнах, що розвиваються.

«В умовах пандемії захист та інвестування в людей є життєво важливими, ніж будь-коли, оскільки це може закласти основу для стійкого, всеосяжного відновлення і майбутнього зростання. Пандемія чітко продемонструвала нам важливість потужних систем охорони здоров'я, стійких і гнучких систем освіти і програм соціального захисту, які надають допомогу тим, хто цього потребує », — заявив президент групи Світового банку Девід Малпас.

Читайте також: Світовий банк збільшив фінансування боротьби з коронавірусом до $14 мільярдів

Про Індекс людського капіталу

Індекс людського капіталу 2020 включає дані про охорону здоров'я та освіту для 174 країн, які охоплюють 98% населення світу станом на березень 2020 року. З 48 країн Європи і Центральної Азії, включених до Індексу людського капіталу 2020 року, 33 входять у верхню третину світу, і майже всі — у верхню половину.

Індекс було розроблено у 1990 році.

Коментарі - 5

+
0
bonv
bonv
17 вересня 2020, 16:24
#
Непрофани і нелохи відлякують інвесторів
+
+26
Кино Индустрия
Кино Индустрия
17 вересня 2020, 16:32
#
В Украине не наблюдалось улучшение уровня Индекса человеческого капитала в период между 2010 и 2020 годами. Ну как раз годы правления Яныка и Пети, два сапога пара, о каких там здравоохранении, образовании и социалке могла идти речь,  если было все в карман и ничего людям!
+
0
bonv
bonv
17 вересня 2020, 16:38
#
Рабинович: через держбюджет-2021 народ голодуватиме, а президент і наближені — бенкетуватимуть.
«Ми ознайомилися з проектом бюджету, який в Раду внесла «банда Шмигаля». У ньому сказано, що народ буде продовжувати гинути з голоду, а на утримання президента замість 1 млрд виділено 1,36 млрд. Я прочитав і не повірив собі!» — зізнався парламентарій перед початком пленарного засідання в четвер, 17 вересня. За словами Вадима Рабиновича »весь бюджет — це витрати на президентську вертикаль, силові органи і Генеральну прокуратуру, а інший народ повинен, м'яко кажучи, дохнути з голоду". Зе здобули!!!
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/rabinovich-cherez-derzhbyudzhet-2021-narod-goloduvatime-a-prezident-i-nablizheni-benketuvatimut-novini-ukrajina-11150063.html
+
0
vlad9486
vlad9486
17 вересня 2020, 16:48
#
Янык и Петя — президенты, даже не правительство. А здравоохранением, образованием и социалкой занимаются сами люди, а правительство их направляет. У людей тогда были более приоритетные задачи. При Яныке энергия общества была направлена на борьбу с его авторитаризмом и правительство там больше мешало. При Пете энергия была направлена на сопротивление вторжению. Это более насущно чем здравоохранение, образование и даже социалка.
+
0
Shamshir87
Shamshir87
17 вересня 2020, 17:20
#
Если честно, то непонятно: кто захочет инвестировать в образование Украины, ведь без аккредитации- такое образование ничего не стоит, а если будет аккредитация, будет и вмешательство всего того неконкурентного, от чего и нужны эти самые инвестиции. Про социальные проекты- еще грустнее.
Так что, Украине скорее нужны не инвестиции, а здоровый, критический взгляд на то что творится вокруг них, они должны понять: чтобы добиться успеха, нужно меньше на майданах стрыбать, а больше работать. Вот так пара тыщ пострыбала, получила гранты и возможность уехать из страны- так и сделала, а миллионам- разгребать после них конюшню.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися