Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 вересня 2020, 8:45

Ювілейний iPad, «бюджетний» годинник та жодного iPhone. Що показала Apple

Для презентації нових продуктів Apple в цьому році використовувала всю територію своєї штаб-квартири Apple Park. За допомогою камери глядачам трансляції показували то одного, то іншого топ-менеджера компанії, і кожен з них розповідав про якийсь новий продукт, пише Forbes.

Для презентації нових продуктів Apple в цьому році використовувала всю територію своєї штаб-квартири Apple Park.
Фото: forbes

Вперше за майже 10 років в списку не було нових iPhone, а генеральний директор Apple Тім Кук відразу підкреслив, що основна увага буде приділена двом аксесуарам: годинникам Apple Watch і планшету iPad.

«Стрибок вперед» для Apple Watch

Презентація нових електронних годинників від Apple почалася з розповіді Тіма Кука про те, як часто він сам користується ним протягом дня, і продовжилася історіями тих, кому функції годинника дозволили стежити за здоров'ям і, можливо, навіть врятували життя.

Тема здоров'я в цілому стала основною під час презентації нових Apple Watch Series 6, про які розповіла компанія.

Характеристика

Особливу увага Apple приділила новому сенсору на внутрішній стороні годинника, що дозволяє за допомогою інфрачервоного випромінювання виміряти рівень кисню в крові протягом 15 секунд. Годинники зберігають дані про цей показник і продовжують вимірювати його, навіть коли користувач спить.

З точки зору продуктивності нові Apple Watch, як повідомляє Apple, на 20% швидше годинників попередніх поколінь. Екран годиннику в порівнянні з попередниками буде в 2,5 рази яскравіше при використанні девайса на вулиці. Описуючи можливості екрану, компанія також розповіла про різні циферблати, які можна буде міняти в залежності від виду діяльності.

Читайте також: Ринкова вартість Apple вперше досягла $2 трильйонів

Так, фотографам на екрані в першу чергу покажуть дані про стан Сонця, а лікарям — про майбутні прийоми пацієнтів.

На презентації Apple показала свої перші «бюджетні» годинники — Apple Watch SE. Вони отримали такий екран, як Series 6, і функції Apple Watch попередніх поколінь.

Представила Apple і нові ремінці для Apple Watch. Крім звичних різнокольорових ременів придбати тепер можна силіконовий Solo Loop, який, як стверджує компанія, «довговічний» і водостійкий. Представлений такий ремінець буде в семи кольорах.

В цілому зміни Apple Watch компанія описала як «великий стрибок вперед».

Ціна на новий Apple Watch Series 6 стартує з $400.

«Найбільш продвинуті iPad в історії»

Нову лінійку iPad компанія взагалі охарактеризувала як «найпродвинітишу в історії». Представляючи розробку, Тім Кук нагадав, що з моменту поставки першого планшета від Apple пройшло вже 10 років. З тих пір компанія продала близько 500 млн iPad, причому всі десятиліття планшет займає перше місце з точки зору задоволеності клієнтів.

Основним продуктом нової лінійки став iPad восьмого покоління, в який буде встановлений чіп А12 Bionic. Цей чіп забезпечує збільшення потужності центрального процесора на 40% в порівнянні з чіпом-попередником. Apple навіть порівняла iPad з продукцією конкурентів, підкресливши, що новий iPаd в два рази швидше ноутбука на Windows і в шість разів швидше Chromebook від Google.

Крім того, новий iPad буде оснащений дисплеєм Retina на 10,2 дюйма.

Дивіться відео: Інвестиції 2020: як заробити на акціях світових компаній

Apple також повідомила про те, що в роботі нового iPad буде частіше застосовуватися машинне навчання. Наприклад, пристрій зможе змінювати колір фотографій або, наприклад, вираховувати нахил тіла тенісиста на відео з корту.

Apple також представила новий iPad Air, який буде використовувати технологію розпізнавання Touch ID, впроваджену в кнопку на корпусі. Це найменший пристрій для аутентифікації користувача, який Apple коли-небудь створювала.

У iPad Air встановлений чіп A14, який так само, як і А12, забезпечить пристрою на 40% вищу продуктивність, ніж у попередників. Крім того, в iPad Air встановлений роз'єм USB-C, який забезпечує в 10 разів більш швидку передачу даних. Покращено також камери і колонки пристрою.

Додаток для тренувань і новий вид передплати

Крім нових девайсів Apple також представила сервіс Fitness +, створений для тренувань.

Для роботи над сервісом Apple запросила команду тренерів «світового рівня», які представлятимуть відео з новими видами тренувань щотижня. Як акомпанемент користувач зможе використовувати музику з Apple Music.

Якщо ви використовуєте програму на екрані девайса можна буде паралельно стежити і за Apple Watch. Якщо тренер, наприклад, радить стежити за серцебиттям, інформацію про нього годинник покаже у вигляді особливо великого зображення. А якщо тренування буде особливо виснажливим, годинник продемонструє час до закінчення вправи.

Анонсувала Apple і появу нового виду підписки на свої сервіси.

Коментарі - 4

+
+15
bonv
bonv
16 вересня 2020, 9:50
#
Планшети достойні уваги.
+
+26
bonv
bonv
16 вересня 2020, 9:53
#
Нарешті накопичив і купив iPhone!
Тепер із заздрістю дивлюся на бомжів - вони щось їдять...:)))..
+
0
AlSaher
AlSaher
16 вересня 2020, 10:15
#
Да будут айфоны через месяц зачем этот бред писать.
+
+15
bonv
bonv
16 вересня 2020, 10:51
#
У вас дуже поганий день? У 1978 році один з засновників Apple Уейн Рональд продав 10% акцій компанії за 800 доларів. А вже сьогодні вони коштують $ 80 млрд:)))))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися