Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2020, 17:20

Активи Промінвестбанку залишаються під арештом

Апеляційний суд відмовився зняти арешт з активів і майна Промінвестбанку (ПІБ), пише finbalance.

Апеляційний суд відмовився зняти арешт з активів і майна Промінвестбанку (ПІБ), пише finbalance.
Фото: ukrinform.ua

Юристи банку програли чергову апеляцію – Північний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги ПІБу про скасування рішення Київського госпсуду від 5 травня 2020 року залишити чинним арешт активів банку.

Зміст питання

У березні 2020 року господарський суд Києва за позовом компанії «Крим Девелопмент» ухвалив рішення про арешт акцій Промінвестбанку, його майна, майнових прав, рахунків в інших банках, заборону проводити ліквідацію та реорганізацію тощо.

Банк намагався через апеляційні суди зняти арешт з активів.

Раніше пакет акцій Промінвестбанку в розмірі 99,77% було продано на аукціоні біржею ПФТС 4 березня 2020 року за 268,7 млн грн. Переможцем аукціону стала фінансова компанія «Фортіфай».

Читайте також: НБУ може визнати неплатоспроможним проданий з аукціону Промінвестбанк

Судові хроніки

Цей продаж в суді оскаржила «Крим Девелопмент», одна з компаній, яка на підставі рішення Арбітражного суду Гааги дістала право стягнути з Росії компенсацію за нерухомість, втрачену після анексії Криму. Зазначалося, що аукціон було проведено з порушенням законодавства, а ціна продажу була заниженою.

Київський апеляційний суд 21 червня п. р. відмовився задовольнити апеляційну скаргу Промінвестбанку і залишив без змін постанову Печерського райсуду Києва від 27 травня 2020 року, якою у межах кримінального провадження було:

• накладено арешт на 99,77% акцій Промінвестбанку, кошти банку в НБУ та інших фінустановах, цінні папери, майнові права та нерухомість;

• заборонено посадовим особам ТОВ «Фінансова компанія «Фортіфай» або особам, які будуть діяти від їх імені або за їх дорученням, відчужувати, розпоряджатися згаданими вище акціями Промінвестбанку;

• заборонено держреєстраторам і нотаріусам вчинення будь-яких реєстраційних дій по 99,77% акцій Промінвестбанку, а також по його нерухомості.

4 серпня 2020 року Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги на зняття арешту з 99% акцій Промінвестбанку.

Російський «Внєшекономбанк» (ВЕБ.РФ) називав продаж підконтрольного йому Промінвестбанку порушенням норм міжнародного права і декларував намір оскаржити продаж в іноземному суді.

Окружний адмінсуд Києва 23 червня п. р. відмовився задовольнити позов ВЕБ.РФ в Державну виконавчу службу Міністерства юстиції України, в якому позивач просив суд визнати протиправними дії відповідача про передачу біржі ПФТС на реалізацію 99,77% акцій Промінвестбанку і зобов'язати відповідача утриматися від дій, які спрямовані на реалізацію зазначеного майна.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися