Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2020, 14:59

Банк Ахметова відсудив в Укрзалізниці $22 мільйони

Госпсуд Києва задовольнив позов банку ПУМБ Ріната Ахметова до Укрзалізниці та вирішив стягнути з УЗ на користь банку $22 мільйони заборгованості «Донецької залізниці» за трьома кредитами 2013 року. Про це повідомляє Finbalance з посиланням на судове рішення.

Госпсуд Києва задовольнив позов банку ПУМБ Ріната Ахметова до Укрзалізниці та вирішив стягнути з УЗ на користь банку $22 мільйони заборгованості «Донецької залізниці» за трьома кредитами 2013 року.
Фото: mind.ua

Чим аргументували рішення

Згідно з судовими матеріалами в липні-вересні 2016 року суди першої та апеляційної інстанції у межах цієї справи вже задовольнили позовні вимоги ПУМБ, і Укрзалізниця в жовтні того ж року сплатила банку 628,4 млн грн.

Однак у грудні 2016-го Вищий госпсуд скасував рішення судів попередніх інстанцій та відправив цю суперечку на розгляд до суду першої інстанції.

Читайте також: Укрзалізниця поки не може сплатити в бюджет 750 мільйонів. Кабмін дав відстрочку

Госпсуд Києва в рішенні від 28.08.2020 року звернув увагу сторін, що «питання припинення зобов'язань у зв'язку з перерахування грошових коштів повинно бути вирішене сторонами не під час нового розгляду справи, а на стадії виконання судового рішення».

Передісторія

  • У червні стало відомо, що Укрзалізниці загрожують фінансові проблеми через рішення суду, яким компанію визнали правонаступником ДП «Донецької залізниці». Відтепер УЗ повинна погасити 6,5 мільярда гривень боргів ДП ​​перед кредиторами.
  • У серпні Господарський суд Донецької області задовольнив клопотання Державної виконавчої служби і визнав Укрзалізницю — як правонаступника «Донецької залізниці» — боржником у виконавчому провадженні, у межах якого Сбербанк стягував з «Донецької залізниці» $ 68 мільйонів.

Коментарі - 2

+
0
AlexZag
AlexZag
10 вересня 2020, 15:11
#
Последний гвоздь в крышку УЗ?
+
0
sergiy2001
sergiy2001
10 вересня 2020, 15:31
#
Зато зарплата не как у Коболева
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися