Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2020, 13:04

Мінфін США оштрафував «дочку» Deutsche Bank за порушення кримських санкцій

Компанія Deutsche Bank Trust Company Americas уклала угоду з Мінфіном США про виплату $ 583,1 тис. за порушення режиму санкції проти Росії, який був введений після окупації Криму. Про це йдеться в пресрелізі американського відомства, передає Укрінформ.

Компанія Deutsche Bank Trust Company Americas уклала угоду з Мінфіном США про виплату $ 583,1 тис.
Фото: uatv.ua

Що це означає

Згідно з укладеною угодою дочірня компанія Deutsche Bank виплатить $ 157 500 за проведений платіж 2015 року на суму близько $ 29 мільйонів, в якому зберігався економічний інтерес кіпрського нафтотрейдера IPP Oil Products (Cyprus) Limited, пов'язаного з російським бізнесменом Геннадієм Тимченком. На той момент компанія вже була внесена до списку санкцій США.

Читайте також: Компанії Ахметова і Коломойського отримали кредити від уряду США

У відомстві вважають, що банк міг знати про санкції щодо кіпрської компанії, але не вжив достатніх заходів, щоб виключити вигоду для неї, коли був проведений платіж, пов'язаний із серією закупівель мазуту.

Також Deutsche Bank Trust Company Americas погодилася виплатити $ 425 600 за 61 транзакцію на загальну суму в $ 276 749,90, зроблену також в 2015 році на користь ВАТ «Краснодарський регіональний інвестиційний банк». На той час банк вже перебував під американськими санкціями за його роботу в окупованому Криму.

Читайте також: Коломойський відреагував на звинувачення Мін'юсту США

Нагадаємо

  • У березні 2014 роки ЄС ввів санкції проти Росії у зв'язку з анексією Криму та порушенням територіальної цілісності України. Після цього санкції неодноразово продовжували, а список — розширювали.
  • Обмежувальні заходи полягають в заморожуванні фінансових активів в країнах ЄС і заборону на в'їзд на територію ЄС особам із санкційного списку.

Коментарі - 2

+
0
sadbuttrue
sadbuttrue
10 вересня 2020, 13:29
#
Цього не достатньо і пояснюю чому - мені ця історія нагадує сумнозвісну компанію сіменс, яка давала хабарі в різних краінах світу за отримані підряди і виграні тендери, знаючі наперед що контракт принесе умовно суму X при цьому сума можливого штрафу складе суму Y яка значно менше суми X. І всі в шоколаді, ті заробили а інші показали які вони борці з хабарництвом
+
+25
Qwerty1999
Qwerty1999
10 вересня 2020, 13:45
#
«Цього не достатньо»

И поэтому наши депутаты и по-совместительству лоббисты российских интересов, то разрешение на импорт электроэнергии из Беларуси (России) протягивают в законодательство, то уполовинивают санкционный список российских предприятий, чтобы они могли поставлять российский софт в госконтору «Энергоатом», то периодически предлагают поставлять воду в Крым, то горят желанием открыть ЦНАПы и продуктово-вещевые рынки на КПВВ с ОРДЛО — ну чтобы увеличить товарооборот с не подконтрольными Киеву территориями — ведь там же наши люди страдают и без воды и без еды.

Конечно кивать на немецкую компанию Siemens намного проще, чем на своих местных бизнесменов.
А ведь это не у немцев аннексировали Крым и оккупировали Донбасс и по логике вещей именно Украина должна быть больше всех заинтересована в торгово-экономической блокаде ОРДЛО, Крыма да и РФ.

А наши бизнесмены наоборот — постоянно желают так или иначе нарастить торговый оборот и с ОРДЛО и с Крымом и с РФ и плевать им на всё — ведь деньги не пахнут, а торговля на крови закончилась при пятом президенте.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися