Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2020, 12:24

«Зловісні знаки» Гундлаха, зростання долара і засідання ЄЦБ

За повідомленням аналітика компанії TeleTrade, американський фондовий ринок продовжує коректуватися. Індекс широкого ринку S&P 500 вчора впав ще на 2,78%, втративши в цілому з середини минулого тижня більше 7%.

Особливих причин такої негативної динаміки американського ринку акцій немає. Консенсусна думка говорить про здорову технічну корекцію, але чим нижче йдуть індекси, тим більше темних хмар починає з'являтися над інформаційним полем ринку.

Аналітичні агентства починають вправлятися у вимірі величини корекції, що розвивається. Goldman Sachs бачить можливість 10-15% зниження індексу широкого ринку S&P500, Bianco Research, які дуже точно спрогнозували розвиток подій після березневого обвалу ринків, також називає цифри в 10-15%. А «король облігацій» Джеффрі Гундлах, і зовсім говорить про «зловісні знаки» для всього ринку цінних паперів, пояснюючи, що шалене зростання активності роздрібних інвесторів, яке відбувається в останні місяці, це вірна ознака нового обвалу.

Загалом знижуватися індексу широкого ринку S&P500 ще є куди, принаймні локально. Тому і відмітка в 3250 пунктів виглядає практично обов'язковим елементом цієї корекційної програми. Після її досягнення можна буде подумати і над можливим зростанням індексів.

А поки можна перенести свою увагу на валютний ринок, де на тлі активного наступу американського долара, інвестори готуються до засідання Європейського центрального банку. Головне, що цікавить учасників торгів — це позиція фінансового регулятора щодо уповільнення відновного імпульсу в економіці і «дорогий» євро.

Курс європейської валюти до долара, з початку травня зріс більш ніж на 10%, що створює великі труднощі для експорту і розгону інфляції. Найцікавіше що цю проблему почали визнавати і в ЄЦБ, головний економіст якого минулого тижня говорив саме про це. Так, Філіп Лейн в інтерв'ю Радіо Свобода заявив, що обмінний курс євро має значення для грошово-кредитної політики. На перший погляд формулювання може здатися нейтральним, але важливо розуміти, що більш прямолінійні висловлювання чиновнику такого рівня і не можна робити. Це буде виглядати як елемент недобросовісної конкуренції.

Тому четвер представляється дуже цікавим днем ​​для євро, а значить цікавим і для всього валютного ринку. Якщо ми вірно вловили натяки, то підсумком засідання ЄЦБ стане зниження курсу європейської валюти. Можливо, це зниження не швидке і не таке спрямоване як хотілося б, але до середини наступного тижня пара EUR/USD в цьому випадку зможе дотягнутися до 1,1600-1,1700.

Що стосується дня сьогоднішнього, то він імовірно стане переважно підготовчим, з боковим характером рухів. Тут, звичайно, будуть свої локальні історії, на кшталт підсумків засідання Банку Канади з ідеєю, що канадський регулятор піде слідом за змінами в курсі ФРС, що, можливо, викличе додаткове ослаблення канадського долара. Або нові повідомлення з полів переговорів ЄС і Великобританії, які можуть привести в тому числі до несподіваного, але обмеженому відновлення британського фунта.

За матеріалами TeleTrade

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися