Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2020, 19:07

Експортери обговорили з НБУ перешкоди для отримання доступного фінансування

Відбулася друга зустріч топменеджменту НБУ та профільних міністерств з урядовцями і бізнесом. Основною темою діалогу стала співпраця банківського сектору та експортно орієнтованих галузей економіки – металургійної і машинобудівної. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Відбулася друга зустріч топменеджменту НБУ та профільних міністерств з урядовцями і бізнесом.
Фото: facebook.com

Про що йшлося

Першочерговою проблемою було визначено питання кредитування реального бізнесу та пошук шляхів подолання кризи у співпраці з підприємствами стратегічних галузей економіки.

Йшлося про розроблення та впровадження оптимальних моделей кредитування для галузевого економічного зростання, зокрема кредитування іноземного покупця і під контракт, хеджування експортних ризиків, підвищення продажів за межами країни тощо.

Читайте також: Світова торгівля впала до рівня кризи 2008-2009 років — СОТ

Також представники найбільших компаній-експортерів озвучили не тільки необхідні законодавчі ініціативи та пропозиції щодо спрощення розрахунків та способів фінансування, а й основні перешкоди для отримання доступного фінансування та зростання обсягів виробництва.

Читайте також: Імпорт товарів з початку року скоротився більш ніж на третину — НБУ

Наступна зустріч у цьому ж складі відбудеться за місяць. На ній заплановано систематизувати розроблені «дорожні карти» із подолання нагальних проблем галузі для створення максимально ефективного плану.

Раніше повідомлялося

  • Експорт товарів з України, за даними Державної митної служби, за перші вісім місяців 2020 року становив $30,846 млрд, що на 7% менше, ніж у минулому році, імпорт скоротився на 12% – до $33,337 млрд. Від'ємне сальдо зафіксовано на рівні $2,491 млрд.
  • За даними НБУ, поступова активізація глобальної економіки призвела до розширення попиту на світових товарних ринках. Відповідно зросли світові ціни на товари, які переважають в українському експорті.

Коментарі - 5

+
+26
zig4free
zig4free
8 вересня 2020, 19:36
#
Основная проблема - Коррупция!
+
+43
Kuzyalik
Kuzyalik
8 вересня 2020, 20:31
#
Не соглашусь.Основная проблема это соросячие слизняки в НБУ
+
0
zig4free
zig4free
8 вересня 2020, 20:51
#
Из-за коррупции.
+
0
yarg
yarg
8 вересня 2020, 20:53
#
Согласен. понабирали туда всякого треша  - не дают теперь работать экспортерам. Собственно как и зелепуки в остальных гос. органах...
+
0
zig4free
zig4free
9 вересня 2020, 7:03
#
А почему их набирают?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися