Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2020, 15:29

НАБУ відкрило кримінальну справу через рішення Печерського суду на користь Суркісів

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу за фактом прийняття суддею Печерського райсуду Сергієм Вовком рішення на користь Суркісів у справі Приватбанку. Про це повідомляє Рада громадського контролю при НАБУ.

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу за фактом прийняття суддею Печерського райсуду Сергієм Вовком рішення на користь Суркісів у справі Приватбанку.
Фото: 5.ua

Як прокоментували в НАБУ

«Національне антикорупційне бюро України 4 вересня відкрило кримінальне провадження за фактом незавершеного замаху на заволодіння майном Приватбанку в особливо великих розмірах», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед ймовірних фігурантів справи — представники судової гілки влади, посадові особи Державної виконавчої служби, співробітники шести англійських компаній, пов'язаних з олігархами Суркісами.

Читайте також: Офшори Суркісів виграли суд у Приватбанку. Банк оскаржить рішення

«Члени Ради громадського контролю засуджують безпрецедентне порушення процедур з боку Печерського суду Києва і судді Сергія Вовка зокрема. Рада вітає відкриття справи детективами НАБУ для розслідування інциденту і буде здійснювати громадський контроль за проведенням цього розслідування», — йдеться в заяві.

Раніше повідомлялося

  • У Раді зареєстрували законопроект, який блокує примусове стягнення з Приватбанку $ 350 млн (10 млрд грн) на користь компаній Суркісів. Документ зареєстрував депутат від «Слуги народу» Юрій Камельчук. Розробив його Мін'юст.
  • 2 вересня Печерський суд під головуванням судді Вовка ухвалив рішення примусово стягнути з Приватбанку майже 10 млрд грн ($ 350 млн) на користь шести компаній, пов'язаних з братами Суркісами.
  • Також суд повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання Приватбанку обслуговувати їхні депозити, розміщені до націоналізації банку на його рахунках кіпрської філії.
  • Загальна сума вимог до банку, визначена судом, становить $ 347,374 млн. З них близько $ 102 млн — відсотки, нараховані за ставкою 13% річних.
  • Суркіси хочуть також добитися визнання недійсною конвертації понад 1 млрд грн їх коштів на акції Приватбанку (bail-in), які згодом держава викупила за 1 грн.

Коментарі - 15

+
+15
tarick
tarick
8 вересня 2020, 16:08
#
Небольшая проблемка есть - судейская мафия вся в круговой поруке, стая своего вовка не сдаст.
+
+45
ballistic
ballistic
8 вересня 2020, 18:51
#
«Проблемка» трішки більша — всю цю аферу кришує офіс президента і особисто голова держави.
+
+25
rredrred
rredrred
8 вересня 2020, 19:50
#
Проблемка в другом. суд принимает решение на основании документов. документы составлены уполномоченными лицами филиала приватбанка (не путайте с головным банком). наличие преступного умысла в действиях уполномоченных лиц филиала банка не установлено приговором суда. 13% годовых в валюте где вы видели в головном банке? тут явно завышенный процент, и это надо доказать сравнивая с другими клиентами.
проблем в том, пытаются сделать козлами отпущения тех кто белое не хотят называть черным, а вот реальных виновных почему то не трогают. ведь кто мешает государству предъявить рересный иск к виновным лицам, которые в пользу третьих лиц совершили должностные преступления??? но их то почему то не трогают!!!
а весь этот пафос не приведет ни к чему, это отвлечение вашего внимания от реальных событий! 
не уподобляйтесь медийникам рф. 
+
+15
ballistic
ballistic
8 вересня 2020, 20:25
#
«Проблемка в другом. суд принимает решение на основании документов...»
— в даному випадку проблема в суддівстві є.
Суддя Вовк не розглядав справу по суті. Він прийняв дику з юридичної точки зору ухвалу по вже закритим справам, чим «відмінив» їх закриття.
Але піти на таке нелогічне рішення він міг лише маючи «зелене світло» від влади. Тому головне коріння проблеми не в клєрках Привату і не в суддівстві — це пішаки. Головна проблема саме в голові держави, яка гниє і вже почала смердіти.
+
0
rredrred
rredrred
9 вересня 2020, 10:48
#
Вы поинтересуйтесь законодательством чтоб говорить.
судовий наказ принимается тоже без рассмотрениия по сути спора, только на основании предоставленных документов, которые очевидны и не оспорены
+
0
ballistic
ballistic
9 вересня 2020, 20:52
#
Ви хоче сказати, що суддя Вовк виніс повністю правомірне рішення? Це не так.
Сам факт, що справа «випадково» потрапила до Вовка вже є індикатором корупції.

"Суд дозволив стягнути гроші. Так можна? Не можна.
«Не допускається вживання заходів забезпечення позову, які за змістом тотожні задоволенню заявлених позовних вимог, якщо при цьому спір не вирішується по суті».
Це – пряма цитата зі статті 150 Цивільного процесуального кодексу України, яка описує види забезпечення в цивільному процесі. Таке формулювання робить вимоги компаній Суркісів такими, що суперечать Кодексу.
Але навіть якщо б Печерський суд зараз розглядав справу по суті (а не перебував на проміжній стадії процесу), в Кодексі в принципі немає такого виду забезпечення, як «стягнення коштів із відповідача». Припустимий тільки арешт рахунків або майна.
"
+
0
tarick
tarick
8 вересня 2020, 21:26
#
Я с вами согласен, однако не могу не отметить, что и у Пороха было 5 лет чтобы разогнать этих упырей в мантиях, но увы.
+
+15
ballistic
ballistic
8 вересня 2020, 21:44
#
І я з Вами згоден, Порох мав можливість зламати всю стару систему. Але невідомо, чи зміг би він в такому разі добути свою каденцію, вистоявши проти олігархів і зовнішнього агресора.
+
+11
MorshinskA
MorshinskA
8 вересня 2020, 16:08
#
Транзакция зависла... скоро процентик капнет и дело закроют
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
8 вересня 2020, 17:26
#
А каким «боком» НАБУ к решению Суда??? Это уже просто высший пилотаж! Скоро сторож со стройки сможет  самостоятельно вносить изменения в Конституцию! При этом содержание этой «балалайки» (НАБУ) обходится всего!!! около ста тысяч долларов в ДЕНЬ!
+
+15
Dаrk Lite
Dаrk Lite
8 вересня 2020, 18:15
#
Зачем нам судьи...если они все продажные?
+
0
1Sokrat1
1Sokrat1
8 вересня 2020, 19:31
#
Так, подождите, а этот судья Вовк, это тот самый Вовк который подмахнул Тимошенко компенсацию за конфискованную квартиру? Там у него и другие «подвиги» были? Или это ещё один «Вовк»?
+
0
Dаrk Lite
Dаrk Lite
8 вересня 2020, 20:15
#
Другой с киевского печерского
+
0
Igorenya
Igorenya
8 вересня 2020, 21:13
#
Все они Вовки)
+
0
Toma666
Toma666
9 вересня 2020, 15:36
#
Они все только и думают, как сделать, чтоб все волки были сыты, а все овцы - целы)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися