Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 вересня 2020, 9:50

Fitch підтвердило рейтинг України на рівні «B». Прогноз стабільний

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті на рівні B зі стабільним прогнозом. Про це йдеться в пресрелізі Fitch, передає Уніан.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті на рівні B зі стабільним прогнозом.
Фото: glavcom.ua

Як прокоментували в Fitch

«Рейтинги України відображають її макроекономічну політику, що заслуговує довіри і дозволила знизити інфляцію і звузити бюджетний дефіцит до викликаного коронавірусом шоку, а також історію міжнародної підтримки», — йдеться в повідомленні Fitch.

Водночас в агентстві наголосили, що в Україні присутня «низька зовнішня ліквідність при високих потребах у фінансуванні, пов'язаних з виплатами великих суверенних боргів».

Читайте також: Японське агентство R&I підвищило суверенний кредитний рейтинг України

«Шок через коронавірус, принаймні тимчасово, повернув назад вдосконалення, досягнуті Україною в останні роки в плані зниження боргового тягаря, нормалізації перспектив зростання після геополітичної та економічної кризи 2014-2015 років", — прокоментувало агентство.

Що прогнозують

На кінець 2020 року Fitch прогнозує міжнародні резерви України $ 27,4 млрд проти $ 29 млрд на початку вересня.

«Продовження взаємодії з МВФ є ключовим для України для збереження доступу до зовнішнього фінансування. Однак ризики реалізації програми stand by МВФ значні, враховуючи погану репутацію України щодо виконання попередніх програм і потенційні судові рішення і законодавчі ініціативи, які ведуть до відкочування реформ», — йдеться в пресрелізі.

Читайте також: Moody's підвищило рейтинг України до B3. Прогноз стабільний

Агентство очікує, що інфляція до кінця 2020 року наблизиться до цільового показника НБУ 5%, в наступному складе 5,3%, а в 2022 році — 5,7%.

Раніше повідомлялося

  • 3 липня рейтингове агентство Fitch повідомило, що з початку 2020 року знизило 33 суверенних рейтинги.
  • 13 червня Moody's підвищило кредитний рейтинг Україні до B3 зі стабільним прогнозом.

Коментарі - 1

+
+4
bonv
bonv
6 вересня 2020, 13:06
#
Рейтинги можна змінювати залежно від ситуації..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися