Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 вересня 2020, 8:17

10-річчя Tesla. Як компанія затьмарила автогігантів

2 вересня стало відомо, що Tesla планує продати додаткові акції на $5 млрд. Компанія уклала угоду про розміщення паперів за ціною $480 за акцію. За десятиліття акції виробника електромобілів зросли на 5837%. Про це йдеться в даних аналітичного бюро Statista, пише Ліга.

2 вересня стало відомо, що Tesla планує продати додаткові акції на $5 млрд.
Фото: habr.com

Акції Tesla торгуються на біржі вже 10 років, компанія починала з ціни $ 17 за акцію.

Шлях до успіху

Аналітичне бюро Statista показало на графіку зростання акцій Tesla за останні 10 років. На графіку видно, як з 2013-го по 2016-й акції компанії «завмерли» на одному рівні, незначне зростання сталося з 2017-го по 2019 рік. І вже у 2020 році акції рекордно зросли.

«Вартість акцій виробника електромобілів за останні 12 місяців злетіла майже на 1000%, в результаті чого станом на 1 вересня його ринкова капіталізація склала $442 млрд», — відзначають в аналітичному бюро.

Читайте також: Акції Tesla: «бульбашка» чи перспектива на майбутнє?



У Statista зазначають, що ринкова капіталізація Tesla затьмарює таких автомобільних гігантів, як Toyota, Volkswagen, Daimler, Ferrari, BMW, Honda і General Motors.

«У червні Tesla увійшла в історію, ставши найдорожчою компанією з виробництва автомобілів в США, перевершивши Toyota і ставши найдорожчим автовиробником у світі», — відзначають аналітики.

Читайте також: Топ-10 найдорожчих автомобільних брендів світу (інфографіка)

Капіталізація

На графіку видно, що станом на 1 вересня 2020 року ринкова капіталізація Tesla склала $442,7 млрд, у той час, як капіталізація основного конкурента — Toyota — $ 185,4 млрд.

Читайте також: Коли настане час купувати акції Tesla

Що відомо про Tesla

Компанія Tesla — це компанія першопроходець на ринку електромобілів. Вона перша запустила їх виробництво на промисловий потік і з технологічної точки зору. Вона на сьогодні обганяє всіх своїх конкурентів в частині виробництва електромобілів. Це визнають і конкуренти.

Ілон Маск довів, що промислове виробництво електромобілів прибуткова справа, а якщо це так, то у Tesla більше немає бар'єрів для експансії у всьому світі. І далі, новини про експансію не змусили себе довго чекати. Компанія Tesla почала експансію і до теперішнього моменту вже збирається побудувати нові заводи в Китаї, в Європі і в Техасі.

Компанія Tesla подорослішала і пройшла період становлення, вона стала прибутковою і тепер готова завоювати світ, і взяти в майбутньому 6-7% світового ринку автопрому, а можливо і більше. І тому інвестори і купують акції компанії Tesla, і тому акції компанії за останній рік і виросли майже у 8 разів. Адже важливо майбутнє, а не минуле.

Коментарі - 5

+
0
bonv
bonv
4 вересня 2020, 10:56
#
Вкладаємо в акції Тесла:)))
+
0
preyvanamor
preyvanamor
4 вересня 2020, 11:04
#
Тесла з тим маском вже стала культом і релігією, як свого часу було яблуко з джобсом! І на сьогодні оцінювати теслу виключно, як автовиробника вже неправильно, бо схоже, що базар оцінює її і як автовиробника, і як програмну компанію, і ще й як енергетичну! Звідси і такі захмарні ціни. Такий собі смартфон\планшет\електростанція на колесах...
+
0
bonv
bonv
4 вересня 2020, 11:36
#
І чому я не вкладав а акції Тесла коли ціна була $17 за акцію а вкладав у нікому не відомий біток?:))))
+
0
ballistic
ballistic
4 вересня 2020, 12:35
#
Виробник першого масового електромобіля Nissan за 10 років поставив на ринок 500 тис. Nissan Leaf.

Водночас Tesla тільки за 2020-й рік планує поставити 500 тис. Model 3.
В преміальному сегменті Tesla в 2020-му обжене за світовими продажами «паливні» Mercedes і BMW.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2020, 11:17
#
А вот и инфа о том, как Россия пытается «догнать и обогнать» технологически развитые компании США, и в частности компанию Tesla.

Большое федеральное жюри в округе Невада вынесло обвинительный акт, согласно которому 27-летний гражданин России Егор Крючков обвиняется в участии в сговоре с целью умышленного причинения вреда защищенному компьютеру.
Крючков пытался подкупить сотрудника фабрики Tesla в Неваде, чтобы тот внедрил вредоносное программное обеспечение в ее компьютерную сеть. После этого сообщники планировали вымогать у компании деньги.

По данным следствия, сначала Крючков и сотрудник Tesla съездили в большой компании на озеро Тахо, а затем в период с 15 июля по 22 августа Крючков несколько раз лично общался с ним и пытался его подкупить. Сотрудник, по их сведениям, должен был установить вредоносную программу на рабочий компьютер в обмен сначала на полмиллиона, а затем и на один миллион долларов (наличными или в биткоинах). Но тот решил не помогать Крючкову и обратился в ФБР. Когда спецслужба вышла на Крючкова, он попытался уехать из США, но его задержали в Лос-Анджелесе, а затем арестовали.

Хакер, по утверждению следователей, хвастался, что во время прошлой аналогичной операции смог получить от компании-жертвы более 4 млн долларов. Источники полагают, что этой компанией была CWT Travel, которая действительно заплатила кибермошенникам $4,5 млн.

Источник: https://censor.net/ru/n3217795
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися