Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 вересня 2020, 9:04

Що робити, якщо в банку відмовили в кредиті

Карантин кинув виклик не тільки самопочуттю українців, а й їх фінансовому здоров'ю. Багато хто тимчасово втратив роботу і стабільний дохід. Заощадження виявилися не у всіх, як і можливість брати кредити в банках. Що робити, якщо терміново потрібні гроші, а банки відмовляють, розбирався «Мінфін».

Під час карантину компанія маркетингових досліджень CBR провела опитування близько 500 користувачів банківських послуг у віці 25-50 років з місячним доходом від 20 тис. грн — сегмент Mass Affluent. Результати опитування показали, що за 1 квартал 2020 року частка українців, які користуються кредитами, помітно зросла.

Зараз 65% респондентів мають кредитну карту і частіше стали її використовувати. Серед населення з доходом до 20 тис. грн на місяць (сегмент Mass) великим попитом користуються споживчі кредити.

Криза — грошей немає. Де взяти кредит

Як правило, якщо знадобилися гроші, більшість використовує кредитний ліміт на картці. Це швидко і зручно. Але в умовах карантину фінустанови почали змінювати скорингові моделі і активно урізати кредитні ліміти. Часто, без попередження і пояснення причин. Якщо вранці на картці ліміт ще був доступний, то вже до обіду в магазині могло виявитися, що його вже немає. Навіть хороша кредитна історія не була запорукою спокою.

Звичайно, кредит можна спробувати отримати і звернувшись безпосередньо до банку. Але тут все набагато складніше. Потрібно підходити за багатьма критеріями, зокрема, підтвердити свою надійність і платоспроможність.

Причин для відмови банку може бути багато — недостатні доходи позичальника, відсутність застави, невідповідність заявленої і реальної мети отримання кредиту, погана кредитна історія, відсутність реєстрації тощо. Навіть отримавши позику, немає ніяких гарантій, що при повторному зверненні, кредит знову схвалять.

Альтернативою для багатьох стали кредити мікрофінансових організацій, які готові в режимі онлайн видавати клієнтам великі суми.

Кредити до 100 тис. грн стали доступнішими

Багато МФО в умовах карантину почали використовувати нові технології і нові продукти. Яскравим прикладом став сервіс кредитування SlonCredit. Компанія раніше видавала кредити до 50 тис. грн. Зараз клієнти SlonCredit можуть отримати довгостроковий кредит від 5 до 100 тис. грн. МФО видає позики на термін від 3 до 12 місяців зі щомісячним погашенням.

Причому послуга прозора, і щоб зрозуміти всі її особливості не обов'язково кудись йти. Розрахувати щомісячний платіж з усіма подробицями можна на сайті SlonCredit завдяки кредитному калькулятору. Для цього достатньо обрати бажану суму кредиту і термін його погашення. Там же з'явиться паспорт споживчого кредиту і графік платежів.

Отримати гроші можна, пройшовши всього три кроки:

  1. вказати на сайті сервісу потрібну суму, термін позики і натиснути кнопку «отримати гроші»;
  2. зареєструватися на сайті і заповнити заявку для отримання кредиту, вказавши свою банківську карту;
  3. підписати паспорт кредиту і договір за допомогою смс-коду, якщо заявку схвалили, після чого гроші автоматично надійдуть на карту.

Головна перевага сервісу кредитування SlonCredit — гроші можна отримати онлайн на зазначену банківську картку. Клієнти МФО можуть забути, що таке поїздки та очікування в чергах. Все можна зробити онлайн — віддалено оформити кредит, підписати договір і отримати гроші.

Для отримання кредиту не потрібно багато документів і довідок: тільки паспорт, ідентифікаційний код, і банківська карта.

Є лише два обмеження. Компанія кредитує тільки громадян України у віці від 18 до 65 років.

Сервіс сучасних МФО дивує своєю оперативністю. На заповнення заявки на отримання кредиту йде близько 10 хвилин. А рішення про видачу кредиту може бути прийнято протягом півгодини. Після цього детальна інформація про ваш кредит з'явиться в особистому кабінеті.

Не менш зручний і механізм погашення кредиту. Наприклад, SlonCredit передбачив, щоб кредит можна було оплачувати в особистому кабінеті, додавши свою банківську карту, або скористатися послугами Приват24, вказавши код сервісу кредитування і дані платника. Крім цього, можна зробити банківський переказ за реквізитами, вказаними в кредитному договорі, хоча на це знадобиться більше часу.

Оплачувати кредит можна і через термінали самообслуговування — підійдуть термінали Приватбанку, EasyPay, City24, iBox та 2click.

Коментарі - 6

+
+27
AleksandrBank
AleksandrBank
1 вересня 2020, 13:41
#
Это я сделал расчет на сайте на 100 тыс.грн и далее пошел смотреть паспорт продукта:
 
Відсоткова ставка, відсотків річних: 85%
Відсотки за перший день користування кредитом: 25% (9125% річних)%
Загальні витрати за кредитом, грн.: 89 150,65 грн.
Орієнтовна загальна вартість кредиту для споживача за весь строк користування кредитом (у т. ч. тіло кредиту, відсотки, комісії та інші платежі), грн.: 189 150,65
Реальна річна відсоткова ставка, відсотків річних: 271,05%йте на 100 тыс.грн., паспорт продукта:

+
+42
Kuzyalik
Kuzyalik
2 вересня 2020, 10:51
#
Это прекрасно.Взял 100 штук,вернул 189,150

Если отказали в кредите,радоваться надо.
+
+9
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
2 вересня 2020, 11:15
#
Підіть на манівео там кожному лошарі дають під НУЛЬ відсотків. А так, 89% річних то ще по Божому.
+
+3
FogBRD
FogBRD
4 вересня 2020, 20:55
#
Откладывать и через полгода купите без кредита.
+
0
DarkWhite
DarkWhite
6 вересня 2020, 17:12
#
Фоторедактор котик. На знімку два тюльпани, які точно будуть актуальні після (чи у процесі?) виплати відсотків по такому кредиту.
+
0
Zorika
Zorika
7 вересня 2020, 10:01
#
Не дали кредит, скажи спасибо банку, пришей пуговку на губу и живи по средствам.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися