Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2020, 9:30

Brent подорожчала до $ 45,08 за барель

Котирування нафти слабо зростають у понеділок, фокус уваги трейдерів знову змістився на ситуацію з захворюваністю covid-19 в світі після усунення загрози урагану для нафтовидобутку в США.

Котирування нафти слабо зростають у понеділок, фокус уваги трейдерів знову змістився на ситуацію з захворюваністю covid-19 в світі після усунення загрози урагану для нафтовидобутку в США.
Фото: epravda.com.ua

До 8:10 за київським часом жовтневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $ 0,03 (0,07%), до $ 45,08 за барель. У п'ятницю контракт подешевшав на $ 0,04 (0,09%). Термін дії жовтневих контрактів завершується в понеділок.

Жовтневі ф'ючерси на WTI до цього часу дорожчали на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на $ 0,14 (0,33%), до $ 43,11 за барель. За попередню сесію WTI подешевшала на $ 0,07 (0,2%).

Читайте також: Нафта еталонних марок дорожчає. Що впливає на ринок

Минулого тижня Brent подорожчала на 1,6%, WTI — на 1,5%.

«Перспективи нафтового ринку як і раніше виглядають позитивними, однак ми, скоріше, чекаємо повільного підйому, ніж швидкого зростання, оскільки побоювання щодо попиту зберігаються», — відзначає аналітик по Азіатсько-Тихоокеанському регіону Oanda Джеффрі Хеллі.

«У кожній країні, яка починає відкриватися після карантинних заходів, ми бачимо повернення коронавірусу», — цитує експерта Bloomberg.

Загальна кількість хворих covid-19 в світі вже перевищила 25,2 млн, кількість смертельних випадків — 850 тис.

Читайте також: ОПЕК спрогнозувала зниження світового попиту на нафту в 2020 році

Епіцентром пандемії швидко стає Індія, яка посідає третє місце за кількістю смертей. У США кількість заражень наближається до позначки в 6 млн.

Дані американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, опубліковані в минулу п'ятницю, кажуть про зниження бурової активності в США. Число діючих нафтовидобувних установок в Штатах скоротилося за тиждень на три одиниці — до 180.

Що прогнозують в ОПЕК+

  • Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) заявила в щомісячному звіті, що світовий попит на нафту впаде на 9,06 млн барелів на добу до 90,63 млн барелів на добу, що більше, ніж зниження на 8,95 млн барелів на добу, очікуване місяць тому.
  • ОПЕК очікує, що в 2021 році світовий попит на нафту зросте на 7 мільйонів барелів на добу до 97,63 мільйона барелів на добу.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
31 серпня 2020, 10:51
#
Топчемось на місці..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися