Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 серпня 2020, 2:15

Головне за тиждень: підвищення «мінімалки», ліквідація Аркади та яким буде курс долара восени

Верховна Рада прийняла законопроект №3963 зі змінами до держбюджету-2020 року, який передбачає збільшення мінімальної зарплати до 5000 гривень з 1 вересня цього року.

Що чекає вкладників Аркади, інвесторів і будівельну галузь

Вперше за 3 роки НБУ визнав банк неплатоспроможним. Як зазначає регулятор, зникнення Банку Аркада не нанесе удару по фінансовій системі і не створить проблем більшості його клієнтів. Однак труднощі можуть виникнути в будівельній галузі.

Які зарплати отримують українські банкіри і куди йдуть після скорочень

Під час карантину ставки працівників банків зрізали на 10-30% і прив'язали до KPI. Звільнені фінансисти переходили в агросектор і IT, деякі поїхали за кордон і знайшли роботу.

Яким буде курс долара при президенті Байдені

Вибори президента США, які пройдуть в листопаді, можуть серйозно вплинути на фінансові ринки. Позиція демократа Джо Байдена з багатьох важливих питань сильно відрізняється від принципів управління, які сповідує республіканець Дональд Трамп.

Яким буде курс долара восени. Перспективи золота і срібла на найближчий рік (відео)

Після переходу України на плаваючий курс фактор сезонності серйозно впливав на наш валютний ринок. У весняно-літній сезон гривня, як правило, зміцнювалася. У другій половині осені і взимку, навпаки, попит на валюту різко зростав, і долар дорожчав. Але в останні кілька років в цій схемі багато «зламалося». Чому так відбувається і чи працює ще фактор сезонності в Україні.

JP Morgan надав Україні $ 329 мільйонів для викупу ВВП-варантів

Україна збільшила суму непогашених євробондів з терміном погашення 1 вересня 2020 на $ 328,79 млн. 

Кабмін підвищив зарплати бюджетникам. Тарифні ставки

Кабінет міністрів підвищив посадовий оклад (тарифну ставку) працівника 1 тарифного розряду з 2102 гривень до 2225 гривень. Ставка бюджетників підвищується з 1 вересня 2020 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися