Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2020, 12:29

Visa буде схвалювати угоди від імені банків за допомогою штучного інтелекту

Компанія Visa повідомила, що в жовтні запустить оновлену систему дублюючого процесингу з використанням інструментів штучного інтелекту (AI), яка буде самостійно схвалювати або відхиляти угоди від імені банків. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Компанія Visa повідомила, що в жовтні запустить оновлену систему дублюючого процесингу з використанням інструментів штучного інтелекту (AI), яка буде самостійно схвалювати або відхиляти угоди від імені банків.
Фото: zerkalo.mk.ua

Що це означає

Система під назвою Smarter Stand-In Processing (Smarter STIP) зможе схвалювати або відхиляти транзакції по кредитних або дебетових рахунках від імені банків у  разі збоїв у їх власних мережах.

«Збої в роботі банків щорічно зачіпають кілька мільйонів транзакцій по кредитних і дебетових картах, що призводить до невиправданого відхилення угод», — заявив відповідальний за технологічні інновації в компанії Раджат Танеджа.

Читайте також: Visa запускає сервіс спрощеної оплати для покупців і продавців

У цих випадках власники карт змушені звертатися в банк за допомогою, в той час як самі банки, а також торгові компанії втрачають виручку в разі відхилення угод.

Як буде працювати система

Smarter STIP буде запускатися автоматично, якщо система Visa визначить, що мережа самого банку недоступна. Це може відбуватися, наприклад, в разі стихійних лих, проблем з програмним забезпеченням та з інших причин.

Читайте також: Visa презентувала оновлену програму для безпеки онлайн-транзакцій

Хто розробив систему

Система на основі штучного інтелекту створена фахівцями Visa. Компанія отримала три патенти на розроблені технології.

Згідно з даними аналітичної компанії International Data Corp. банки спрямують загалом близько $7,1 млрд на розроблення технологій з використанням штучного інтелекту, а до 2024 року ці інвестиції збільшаться до $ 14,5 млрд.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися