Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2020, 11:08

Валюта у четвер: на чому зароблятимуть спекулянти та чого очікувати по курсу

У четвер на валютному ринку особливої зміни розкладу сил між покупцями і продавцями, а також мотиваторів для учасників торгів не відбудеться. Обсяги операцій навряд чи перевищать межу у $ 230 млн при укладанні до 630 угод.

У четвер на валютному ринку особливого зміни розкладу сил між покупцями і продавцями, а також мотиваторів для учасників торгів не відбудеться.
Фото: unn.com.ua

Причини залишаться тими ж самими:

Наближення завершення місяця. До кінця серпня залишається всього три робочих дні й тому бізнес буде активно закривати свої розрахунки як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринках на звітну дату. Це не тільки забезпечить досить великі за українськими мірками обсяги операцій на міжбанку, але періодично призведе і до перекосів попиту та пропозиції під час сесії у моменти виходу великих покупців і продавців;

Період основних відшкодувань ПДВ експортерам. Розрахунки держави з експортерами за великими сумам відшкодувань ПДВ додадуть гривні на рахунки таких компаній, що скоротить їх зацікавленість у продажу валютної виручки та дозволить продавцям бути більш вибагливими щодо курсу. Скорочення пропозиції валюти в поєднанні із більш активною торгівлею продавців за курсом продаваємої ними валюти - зіграє проти гривні;

Відео: Прогноз по золоту та сріблу. Що буде з курсом долара та євро

Поведінка спекулянтів та інтервенції Нацбанку.


В останні дні Нацбанк змінив свою тактику при виході на торги з інтервенціями. Він виставляє котирування трохи нижче ринкових, що з одного боку - вказує учасникам ринку прийнятний для регулятора рівень курсу, а з іншого - стимулює покупців виставляти свої котирування трохи вище нацбанківських, а продавців заспокоює в частині того, що їхня валюта буде викуплена при будь-якому розкладі на ринку.

Це дає чіткий сигнал банкам і клієнтам в частині рівня котирувань по дню, хоча і не дозволяє Нацбанку викуповувати максимальні обсяги надлишку пропозиції долара, як це було раніше. Так регулятор буде діяти і сьогодні.

Як і в усі останні дні серпня - продавати валюту навіть при її ситуативної нестачі НБУ не буде, надаючи можливість держбанкам продавати валюту держкомпаній максимально дорого.

Спекулянти попрацюють у четвер як в форматі «в дві сторони», так і спробують розгойдувати курс протягом дня, підлаштовуючись під виходи на торги великих покупців і продавців.

Крім цього, вони намагатимуться заробити і на потенційних скачках курсу євро щодо гривні через можливі валютні ралі по парі євро / долар найближчим часом на міжнародних ринках. Подібні ралі дозволяють спекулянтам грати як безпосередньо по самій парі євро / долар на зовнішніх ринках, так і заробляти на коливаннях євро щодо гривні в Україні.

На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на котирування міжбанку і на реальний попит та пропозицію з боку населення в своєму регіоні зі збереженням в більшості обмінників спреда по долару у межах 15-20 копійок і по євро - у межах до 25- 35 копійок.

Курси міжбанку за прогнозом «Мінфіну» на 27 серпня будуть знаходитися у межах: долар - коридор 27,35 - 27,60 гривень, євро - коридор 32,20 - 32,75 гривень.

На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати у межах: долар - коридор покупок і продажів 27,20 - 27,75 гривень, євро - коридор 31,80 - 32,75 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:

Курс долара в банках: прийом 27,20 -27,40 і продаж 27,53 -27,75 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,35 -27,48 гривень та продаж 27,49 -27,60.

Слухайте прогнози від «Мінфіну» на «Просто радіо»

Подкаст з останнім випуском «Прямо по курсу» можна послухати тут:

Партнер прогнозу курсу — Приватбанк

Немає нічого ціннішого за життя. Благодійний фонд «Приватбанку» в межах програми «Дихай! Разом проти коронавірусу» передав до лікарень 12 апаратів штучної вентиляції легень і закупив ще 15.

Приватбанк — беремо і допомагаємо!

Маєте бажання знати про валюту більше? Слідкуйте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 5

+
+62
valutafinance
valutafinance
27 серпня 2020, 11:22
#
Полная чушь,если нацбанк захочет придавить курс вниз под заказ серьезных лиц,так и будет,каждый получит откат,обычным червям этого знать не дано!
+
+46
AleksandrBank
AleksandrBank
27 серпня 2020, 11:38
#
НБУ давить не нужно, он и так вниз идет, это если вверх - то нужно НБУ откупать
+
0
Сергей emerald
Сергей emerald
27 серпня 2020, 14:20
#
>Также регулятор будет действовать и сегодня.

наконец-то минфин взял в консультанты главу нбу, 
который точно знает, как будет действовать регулятор.
+
0
motoruller
motoruller
27 серпня 2020, 16:51
#
Медленно ползем вверх. Все согласно ожиданиям
+
0
robotiaga
robotiaga
27 серпня 2020, 17:56
#
Спекулянти сьогодні на євродоларі заробляли. 1000 б.п. за годину, ось це гойдалки.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися