Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 серпня 2020, 13:32

В Ірані закрили понад тисячу нелегальних майнінг-ферм

В Ірані за допомогою інформаторів закрили понад 1100 майнінг-ферм, у яких була відсутня ліцензія. Про це повідомляє РБК з посиланням на Financial Tribune.

В Ірані за допомогою інформаторів закрили понад 1100 майнінг-ферм, у яких була відсутня ліцензія.
Фото: delo.ua

Що дозволила влада Ірану

У липні влада Ірану дозволила промисловим електростанціям майнити біткоіни. Для видобутку криптовалютм компаніям необхідно отримати спеціальну ліцензію і дотримуватися встановлених у країні тарифів.

У січні поточного року міністерство промисловості і торгівлі Ірану видало понад 1000 ліцензій майнерам. Експерти рахували, що розвиток індустрії з видобутку криптовалюти принесе в економіку держави $ 8,5 млрд.

Читайте також: За рік з Китаю через криптовалюту вивели $50 мільярдів

З'явилися незаконні майнери

Все б добре, але з'явилися охочі майнити криптовалюту без офіційних ліцензій. Так, за допомогою інформаторів іранська влада закрила вже понад 1100 майнінг-ферм, у яких була відсутня ліцензія.

Читайте також: АЕС доручили майнити криптовалюта. Чи є перспективи

Штрафи за незаконний майнінг

За інформацією Cointelegraph, штраф за незаконний видобуток криптовалюта в Ірані становить $ 2000-5000 за одиницю обладнання плюс $ 20 000, якщо використовувалося пільгове електрику.
За достовірну інформацію про нелегальні Майнер в країні покладається винагороду в 100 млн ріалів (близько $ 480 за курсом на даний момент).

Читайте також: Зліт і падіння: Трейдери втратили $ 1,5 мільярда в криптовалюті за кілька годин

Коментарі - 1

+
+30
tracker
tracker
26 серпня 2020, 14:16
#
Зачетненько придумано :-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися