Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 серпня 2020, 8:48

Україна отримає 450 мільйонів євро від ЄІБ на ремонт доріг

25 серпня 2020 року парламент підтримав проєкт закону Про ратифікацію фінансової угоди «Європейські дороги України" між Україною та Європейським інвестиційним банком, якою передбачено надання Україні позики в обсязі 450 мільйонів євро. Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

25 серпня 2020 року парламент підтримав проєкт закону Про ратифікацію фінансової угоди «Європейські дороги України
Фото: ukrinform.ru

Що ремонтуватимуть

Проєкт передбачає покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг за маршрутами міжнародних транспортних коридорів: капітальний ремонт 314 кілометрів автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса на територіях Черкаської, Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей та завершення будівництва транспортних розв’язок на вказаній дорозі, що істотно підвищить безпеку дорожнього руху на цьому автомобільну шляху міжнародного значення на території України.

Читайте також: Україна невдовзі отримає 600 мільйонів євро першого траншу від ЄС — Шмигаль

Також заплановано будівництво Північного обходу міста Львів, загальною довжиною 22,5 кілометра, що дозволить звільнити місто від транзитного трафіку та суттєво скоротить тривалість поїздки до пунктів пропуску на україно-польському кордоні.

Умови

Кошти від ЄІБ будуть надані на фінансових умовах:

  • мінімальна сума одного траншу – 20 млн євро; кількість траншів – 20;
  • загальний період погашення позики – 25 років, включаючи пільговий період – 5 років;
  • відсоткова ставка відсотків – Euribor + спред, який визначатиметься окремо для кожного траншу вибірки коштів.

Читайте також: Єврокомісія погодила програму допомоги для України на 1,2 мільярда євро

Коментарі - 6

+
0
Італій .
Італій .
26 серпня 2020, 8:51
#
Но не очень умные водители будут продолжать рассказывать что ремонт дорог делается за счёт «дорожного сбора который заложен в цену на бензин».
+
+21
bonv
bonv
26 серпня 2020, 9:16
#
Мав би робитися.. Але з такими дирами в бюджеті грошей на соціальні програми та бюджетні виплати катастрофічно не вистачає..
+
0
Італій .
Італій .
26 серпня 2020, 9:29
#
Я про то что акциз на бензин, как и акциз на алкоголь, сигареты и процие акцизы - не имеет никакого отношения к дорожному сбору (который сам по себе был ликвидирован в 2011 году вместе с техосмотром).
+
0
Alpenstein
Alpenstein
26 серпня 2020, 10:02
#
Ну это простительная ошибка. Подразумевается обычно, что покупая топливо или товары на заправке, человек оплачивает строительство и содержание дорог. А акциз то или сбор называется - это важно для специалистов.
Так же люди путаются между «техпаспорт» и «свидетельство о регистрации ТС».

Кредит получается немалый (в данном случае это хорошо). Вроде у нас всего около 20 млрд грн. в год направляется на дороги. А тут 14.5 млрд разово.
+
0
Італій .
Італій .
26 серпня 2020, 10:29
#
У нас очень медленно осваиваются деньги. Было бы желание — объёмы работ были бы в разы больше, пусть даже за счёт кредитов. Трассу Харьков-Киев делают я уже забыл сколько лет. Наконец-то работы приблизились к границе Харьковской области, но лет десять назад они были ближе к границе Киевской. А ведь кроме этой трассы есть миллионы километров убитых и просто плохих дорог. Мелитополь-Херсон интересно сделали или так и стоит со следами бомбардировок?
+
+36
bonv
bonv
26 серпня 2020, 9:18
#
Депозит, это когда у тебя есть деньги. Но ты живёшь так, как будто у тебя их нет.
А кредит, это когда у тебя нет денег. Но ты живешь так, как будто они у тебя есть.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися