Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 серпня 2020, 13:38

Три українських стартапи отримали гранти на $50 тисяч

Сьомого серпня відбувся дев’ятий пітч, організований Українським фондом стартапів. Свої ідеї презентували 10 стартапів. Фонд вирішив профінансувати три з них. Про це повідомила пресслужба Українського фонду стартапів.

Сьомого серпня відбувся дев’ятий пітч, організований Українським фондом стартапів.
Фото: mind.ua

Які стартапи отримають гранти

Три стартапи отримають гранти на суму $50 000:

Orty. Система управління рестораном, що, за рахунок впроваждення самообслуговування, доставки та чат-ботів, допомагає ресторанам продавати більше.

Comin. Дає змогу контентним вебсайтам отримувати дохід з контенту без додаткових дій, трудовитрат і спеціальних навичок. Comin надає віджет електронної комерції, який автоматично підбирає товар до змісту публікації. Покупка товарів відбувається безпосередньо на контентному сайті без переходу на сайт-магазин.

Читайте також: Стартапи, зареєстровані за кордоном, повинні платити податки в Україні

Nutritionista. Інтелектуальний мобільний додаток, який рекомендує користувачам здорову їжу в найближчих ресторанах на основі персональних вподобань на кшталт: типи продуктів, алергени, способи харчування за допомогою штучного інтелекту та комп’ютерного бачення.

За якими критеріями оцінювали проєкти

Основними критеріями оцінки seed-проєктів є: команда, ринок, технологія, продукт, стратегія.

Читайте також: Найактивніше буде розвиватися біотех, штучний інтелект і фінтех

Про фонд

Український фонд стартапів – це державний фонд, започаткований за ініціативою Кабінету Міністрів. Місія фонду – сприяти створенню та розвитку технологічних стартапів на ранніх стадіях (pre-seed та seed), з метою підвищення їх глобальної конкурентоспроможності.

Фонд також надає можливість перспективним стартапам отримати гранти для проходження акселераційних програм відомих українських та міжнародних акселераторів.

Грантова акселераційна програма Фонду має на меті збільшити кількість успішних стартапів, підвищити їх кваліфікацію та вдосконалити навички, які стосуються розвитку бізнесу і не тільки.

Коментарі - 4

+
0
Олександр Грицкевич
Олександр Грицкевич
25 серпня 2020, 13:54
#
Comin

— Покупка товаров происходит непосредственно на контентном сайте, без перехода на сайт-магазин

Обычная крутилка, которая кидает на розетку. Еще и 2008-2020 — стартап старпапский.
+
0
serjantik
serjantik
25 серпня 2020, 14:20
#
Чо-то не пойму, каким боком Orty - это украинский стартап, если регистрация компании в Торонто? В LinkedIn также написано, что HeadQuarters в Торонто, Канада https://www.linkedin.com/company/orty-inc/about/ . Да и на CrunchBase тоже самое https://www.crunchbase.com/organization/orty
+
+30
penetrator1963
penetrator1963
25 серпня 2020, 17:51
#
Хорошее наблюдение. по правилам фонда, грант могут получить только украинские компании, зарегистрированные в Украине и не покидающие Украину в течение 3 лет по окончанию финансирования. коррупция везде.
+
+15
Італій .
Італій .
25 серпня 2020, 18:30
#
Зарегали ФОП/ООО-прокладку, подал документы от его имени.

Офшор наоборот :D
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися