Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 серпня 2020, 15:12

«Мінфін» додав нові функції в сервіс для API курсів валют — Minfin for Developers

Minfin for Developers — це розширений сервіс з API курсів валют. Він надає банківські дані, які оновлюються в режимі реального часу, використовуючи п'ять джерел: курси валют від НБУ, котирування міжбанку, а також курси банків, обмінників і платіжних систем Visa i Mastercard.

Чому ми перезапустили сервіс

API курсів валют від Minfin.com.ua доступний уже понад сім років. За цей час кількість наших користувачів зросла, а вимоги до хорошій якості обслуговування стали жорсткішими.

Щоб обслуговувати всіх клієнтів на належному рівні, ми вирішили вдосконалити наш API курсів валют. Тепер отримати актуальні банківські курси ви можете в новому SaaS-сервісі Minfin for Developers.

Ми перезапустили сервіс 14 липня 2020 року, а 17 липня вийшли з бета-версії.

За час роботи сервісу в оновленому форматі в ньому зареєструвалося 630 користувачів. З моменту перезапуску користувачі вже зробили 2 943 985 запитів на нашому сервісі.

Як отримати доступ до нової версії

Зверніть увагу, що деактивація старих ключів API курсів валют відбулася 24 липня 2020. Щоб отримати доступ до нової версії API, зареєструйтесь на Minfin for Developers.

Що стало краще

На запити клієнтів, наша команда розробників запустила нові функції:

  • для API міжбанку додався фільтр, який дає змогу побачити торги по певній валюті в архіві і на сьогодні. Також додався фільтр, який віддає крайній актуальний курс міжбанку;
  • для API банків з'явився новий end-point, який дозволяє отримати дані по курсах валют у всіх банків, а не тільки середньобанківських курс.

Кому корисний Minfin for Developers

Сервіс корисний всім, хто шукає актуальні й перевірені банківські дані, що швидко оновлюються. Найчастіше нашими користувачами є:

  • інформаційні портали і розважальні сайти, тому що курс валют в Україні цікавить всіх;
  • інтернет магазини — якщо магазин закуповує товар в іноземній валюті, а на сайт потрібно виводити ціну в гривні, API курсів валют буде корисним. Також API від «Мінфіну» відмінно підходить для інтеграції з CRM-системами;
  • персональні та комерційні проекти. За допомогою API часто створюють інтерактивні звіти, адже він дозволяє не витрачати час на збір даних вручну.

Які можливості дає сервіс Minfin for Developers

  • Uptime 99,99%. Наші сервери звикли до високих навантажень, що допомогло створити API з високою працездатністю. Нова версія дає змогу оновлювати дані 24/7;
  • Сервіс легко інтегрується в ERP/ 1C /CRM-системи, реалізований за стандартами REST API;
  • Зрозуміла, навіть при швидкому ознайомленні, документація.

Сервіс містить платні функції

Ми створили кілька тарифних планів для сервісу — платних і безкоштовних. Таким чином ми зможемо задовольнити всі потреби наших користувачів, не втрачаючи при цьому якість обслуговування. Звертаємо увагу, що:

  • курси по всіх банках доступні тільки в платних тарифах;
  • кількість запитів в безкоштовному тарифі обмежена 10-ма на місяць.

Коментарі - 2

+
0
54022684
54022684
21 серпня 2020, 16:48
#
Начал вспоминать почему я писал свой скрейпер минфина для получения котировок с межика. Включил страницу расценок и вспомнил) А скриптик у меня обновлял данные раз в минуту или пару минут, то есть 700-1500 раз в день, 21К-45К в месяц. Бесплатно... Но потом начал брать данные с другого сайта, там быстрее приходили свежие котировки. Так что я больше не насилую сервера минфина :)
+
0
VolCh
VolCh
22 серпня 2020, 16:42
#
10 в МЕСЯЦ - не опечатка?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися