Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 серпня 2020, 8:16

Qatar Airways повернула клієнтам $1,2 мільярда за невикористані авіаквитки

З березня нинішнього року авіакомпанія Qatar Airways повернула 600 000 клієнтів вартість невикористаних ними через пандемію квитків на польоти перевізника. Загальна сума повернення склала $1,2 млрд, тобто в середньому по $2000 на один квиток. Про це пише The Independent.

З березня нинішнього року авіакомпанія Qatar Airways повернула 600 000 клієнтів вартість невикористаних ними через пандемію квитків на польоти перевізника.
Фото: eturbonews.com

Грошові суми поверталися клієнтам протягом 30 днів з моменту подання заявки на повернення коштів.

За даними британського Управління цивільної авіації, які наводить газета, авіакомпанія Emirates повертає гроші за квитки своїм клієнтам протягом трьох місяців, а Virgin Airlines – чотирьох.

Читайте також: МАУ скасує у вересні низку рейсів до Європи. Розклад

Крім того, Qatar Airways вдалося вмовити 36% клієнтів обміняти квитки на ваучери, до яких авіакомпанія запропонувала 10%-й бонус.

Тепер же компанія намагається стимулювати попит на покупку нових квитків, пропонуючи дуже гнучку схему: квиток можна купувати за два роки, дату вильоту міняти багато разів і безкоштовно, можна змінювати також місто вильоту в межах однієї країни, і місто прильоту на інше в радіусі 8000 км від того, яке було зазначене у квитку спочатку.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Нагадаємо

Раніше авіакомпанія Ryanair заявила про намір обробити 90% заявок на повернення квитків за скасованими через пандемію рейсами до кінця липня.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися