Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 серпня 2020, 15:17

Кабмін повторно ввів спецмита на імпорт палива з Росії

Кабмін України повторно ввів спецмита паливо з Росії: на скраплений газ, дизельне паливо і вугілля. Відповідна постанова від 17 серпня, прийняте в закритому режимі, оприлюднено на сайті уряду.

Кабмін України повторно ввів спецмита паливо з Росії: на скраплений газ, дизельне паливо і вугілля.
Фото: liga.net

Розмір спецмита

Своїм розпорядженням Кабмін ввів мито в розмірі 4% відносно важких дистилятів (газойлів), що імпортуються з Росії трубопровідним транспортом. У цю категорію потрапляє російське дизпаливо.

Щодо деяких видів зріджених газів і вуглеводнів спецмито вводиться в розмірі 3%.

Крім того, уряд ввів спецмито на імпорт вугілля в розмірі 65%.

На що не поширюється мито

Згідно з документом, мито не поширюється на імпорт антрациту незалежно від мети ввезення, бітумінозного, коксівного та іншого вугілля. Винятком також є бітумінозний, коксівне і інший вугілля, що імпортується для використання у виробництві електричної і теплової енергії.

Читайте також: США зберегли мита на європейські товари

Скільки будуть діяти спецмита

Зазначено, що постанова буде діяти до 31 грудня 2020 року або до моменту «скасування Російською Федерацією дискримінаційних та / або недружніх дій щодо України».

Постанови Кабміну, якими вводилися аналогічні спецмита на російські дизпаливо, зріджені газ і енергетичне вугілля, визнані такими, що втратили силу.

Читайте також: Держборг Росії вперше за рік перевищив резерви

Нагадаємо

  • 18 березня на засіданні Кабміну міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що з 1 квітня вводиться спеціальне мито в розмірі 65% на імпорт палива. Однак на початку квітня в опублікованій постанові уряду введення спецмита перенесли на 15 квітня, потім — на 1 травня.
  • 27 квітня Кабмін опублікував постанову про введення спецмита на імпорт вугілля, крім антрациту та вугілля, що коксується, з Росії в розмірі 65%, з 1 травня.

Коментарі - 2

+
+30
bonv
bonv
18 серпня 2020, 15:35
#
І правильно зробив.
+
0
ballistic
ballistic
18 серпня 2020, 16:56
#
Лише якихось 4% на дизель і 3% на автогаз?!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися