Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 серпня 2020, 16:01

Баффет купив акції золотовидобувача Barrick Gold. І продав акції банків США

Berkshire Hathaway Воррена Баффета в другому кварталі придбала майже 21 млн акцій золотовидобувної компанії Barrick Gold за $ 562 млн. Це випливає зі звіту, наданого компанією в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC), пише РБК.

Berkshire Hathaway Воррена Баффета в другому кварталі придбала майже 21 млн акцій золотовидобувної компанії Barrick Gold за $ 562 млн.
Фото: hugs.fund

Несподівані інвестиції

Баффет ніколи не вкладався в золото, вважаючи за краще активи, у яких є грошові потоки.

Читайте також: Воррен Баффет про найбільш вигідну інвестицію

Банківський сектор

Також Berkshire скоротила свою присутність в банківському секторі США. Конгломерат знизив частку в JPMorgan більш ніж на 60% — до 22 млн акцій на суму $ 2,08 млрд, — і продав акції Goldman Sachs на суму $ 296 млн.

Вкладення в PNC скоротилися на 42%, в Wells Fargo — на 27%, в Bank of New York Mellon — на 9%.

Ці продажі — швидше, ротація в секторі, а не відмова від нього, пише CNBC. Тому що протягом липня і серпня Баффет поступово нарощував до 11,9% частку в Bank of America.

Читайте також: Баффет зробив першу велику покупку з початку пандемії

Портфель Баффета

За підсумками II кварталу загальна вартість портфеля Баффета зросла на $ 34,5 млрд. Фінансовий сектор показав слабку динаміку на ринку. Збиткові угоди багато в чому були компенсовані зростанням акцій Apple, які займають більше 40% в структурі портфеля.

Ще в 1998 році, нагадує ресурс The Street, виступаючи в Гарварді, інвестор сказав: «Ми викопуємо в Африці або будь-де шматок золота. Потім ми розплавляємо його, викопуємо нову діру, знову ховаємо його і платимо людям за його охорону… Той, хто дивився б на це з Марса, спантеличено чухав би голову».

У зв'язку з цим фінансові блогери, бачачи нові інвестиції Баффета в гірничодобувну компанію, запідозрили бізнесмена в тому, що він відійшов від своєї фірмової стратегії і більше не вірить в економіку США, яка заснована на кредиті та банках.

Читайте також: Воррен Баффет купив частку в Bank of America на $ 800 мільйонів

Однак не слід бачити в цих угодах сенсацію, вважає аналітик Майк Шедлок з Sitka Pacific Capital Management.

«Баффет знає, що фінансові компанії зазнають труднощів через covid. А Barrick Gold платить дивіденди, — сказав експерт. — Крім того, Barrick Gold — всього лише крихітний шматок його загального пирога, і Баффет не відмовився від своїх часток в Amazon або Apple ».

Читайте також: Інвестиції в борги: Як заробити більше 20% річних

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 2

+
+45
bonv
bonv
17 серпня 2020, 16:29
#
Дійсно несподівані інвестиції:))
+
+15
Мисли  Позитивно
Мисли Позитивно
17 серпня 2020, 21:42
#
Так він не в золото вклав, а в бізнес, так що нічого дивного
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися