Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 серпня 2020, 14:26

Куди вкласти гроші в 2020

За минулий тиждень курс долара до гривні знизився на всіх сегментах валютного ринку на 0,9-1,0%. З минулої п'ятниці офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,68 грн до 27,41 грн (-1,0%). Середній курс купівлі / продажу готівкового долара в банках знизилися за тиждень з 27,52 / 27,75 до 27,27 / 27,51 (-0,9%). При цьому спред між середньою ціною продажу і середньою ціною покупки розширився з 0,8% до 0,9%. На найближчий тиждень очікується зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,1 грн, а готівковий долар в банках — близько 27,0 / 27,3 грн.

Поточне зростання гривні, на жаль, не дає надій. Все більше українців відмовляються від гривневих вкладів. Воно і зрозуміло — висока річна інфляція і нестабільність валюти. Альтернатива- депозит в іноземній валюті, але і він не є панацеєю. А з урахуванням постійного зниження ставок по ним і зовсім втрачає сенс. Але ж усім хочеться примножити свій капітал. Або хоча б зберегти те, що є.

Одним з оптимальних засобів заощадження по праву можна вважати золото. Воно зуміло подорожчати в минулому році на 44% — з 37 700 до 54 500 гривень за одну унцію золота. Непогана річна прибутковість.

Але чи збережеться ця тенденція в поточному році? Які інструменти краще використовувати, щоб відіграти цей ріст? Або є варіанти краще?

Багатьом може здатися, що найбільш простим варіантом інвестицій в золото або срібло завжди була покупка ювелірних прикрас, банківських злитків або відкриття металевого рахунку. Але сьогодні пропозиції по депозитах, номінованих в золото, досить мізерні. Також особливістю та недоліком золотих вкладів є те, що гарантії від ФГВФО не поширюються на них. Що стосується покупки злитків, то угода завжди буде проходити з вкрай високими комісіями, які диктує банк. До того ж потрібно знайти затишне місце для зберігання цього золота. На практиці витрати і складності цього процесу повністю з'їдають весь дохід від зростання цін на золото.

Прикраси теж не кращий варіант для інвестицій. Крім естетичного задоволення ви від них не отримаєте чогось більшого.

Актуальним варіантом розподілу інвестицій є робота на фінансових ринках за допомогою компанії Альпарі, яка дає доступ до торгівлі і більше 60 активів, включаючи золото, срібло, різні валюти і фондові індекси. Тут можна не тільки торгувати самостійно, але і вкласти гроші в рахунок успішного трейдера, який торгує на свої кошти і ділить прибуток з інвестором. Дана модель схожа з роботою західних хедж-фондів, до яких мають доступ тільки професійні учасники. ПАММ-рахунки компанії Альпарі дозволяють інвесторам з відносно невеликим капіталом співпрацювати з професійним управляючим і отримувати схожі послуги нарівні з кращими західними інвестиційними практиками.

У сервісу ПАММ-рахунків чимало плюсів. Наприклад, ви можете в будь-який момент вивести кошти з управління. А ось вивести гроші з вашого рахунку керуючий не може. Всі дії абсолютно прозорі, ви можете спостерігати онлайн за процесом і вибрати підходящого керуючого, подивившись їх рейтинг. А щоб мінімізувати ризики, віддайте кошти в управління не одному трейдеру, а кільком. При цьому не потрібно самостійно торгувати і добре розбиратися в валютному ринку. Обирайте свого керуючого, і він все зробить за вас!

Максим Пархоменко, аналітик Альпарі

Коментарі - 1

+
+21
Mr YouSt
Mr YouSt
17 серпня 2020, 15:39
#
Выбирайте своего управляющего, и он все сделает за вас! - бегом бегите от фирмочки которая имеет такой лозунг
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися