Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 серпня 2020, 11:21

Пандемія коронавірусу дала імпульс розвитку телемедицини: названо топ-5 причин

Пандемія коронавірусу, що спалахнула на початку 2020 року, дала повштох розвитку телемедицини у всьому світі. Особливе зростання популярності телемедичних послуг відмічається в Україні, де саме явище телемедицини з’явилося відносно недавно і до певного часу розививалося досить повільними темпами.

Серед головних причин, що вивели телемедицину на українському ринку на новий рівень, можна виділити такі:

  1. Пацієнтів, які підозрюють у себе коронавірус, просять не відвідувати поліклініку, а натомість залишатися вдома – піти у так звану самоізоляцію. При цьому займатися самолікуванням також неможна, тобто рекомендації щодо подальшого лікування має надати лікар.
  2. Людям, які знаходяться у групі ризику, не рекомендується без вагомої причини відвідувати місця скупчення людей. Більш того, під час суворих карантинних обмежень для багатьох це було не просто рекомендацією, а забороною.
  3. Медична допомога потрібна не лише людям, захворівшим на COVID-19. Вагітні, сім’ї з маленькими дітьми, люди з хронічними захворюваннями тощо – безліч людей щоденно потребують консультацій і рекомендацій лікарів, але побоюються відвідувати медичні заклади.
  4. Не бажають ризикувати своїм здоров’ям і медичні працівники. Останнім часом спостерігається тенденція переходу лікарів певних спеціальностей на дистанційний режим роботи.
  5. Через пандемію коронавірусу, що не вчухає вже декілька місяцв, майже всі медичні заклади наразі перевантажені. Жителі віддалених регіонів, які і раніше були позбавлені можливості отримання кваліфікованої допомоги вузьких спеціалістів, опинилася ще у більш скрутному становищі.

Таким чином, за декілька місяців дистанційне спілкування з лікарями стало нормою для українців, а сервіси, що надають телемедичні послуги, змогли вийти на новий рівень, вдосконалити роботу та розширити свою діяльність.

«З березня 2020 року затребуваність нашого сервісу телемедичних послуг зросла на 60%, – повідомляє співзасновник компанії Likar Online Денис Денисенко. – И хоча низка питань, з якими звертаються пацієнти до наших лікарів, справді, стосуються коронавірусу, більшість медичних консультацій закривають кейси, пов’язані з хронічними захворюваннями, отруєннями, ГРВІ і т.п. Це свідчить про те, що проблеми залишились переважно старими, але обставини, що склалися, потребують нових шляхів вирішення. І таке рішення пропонує зараз саме телемедицина».

Якщо взяти до уваги другу хвилю пандемії, яку прогнозують в Україні, можна припустити, що попит на телемедичні послуги буде зростати й надалі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися