Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 серпня 2020, 15:47

Шведська Embracer Group AB придбала українську компанію з розробки ігор. Сума угоди — $45 мільйонів

Шведська холдингова компанія Embracer Group AB через студію Saber Interactive, яка належить їй, придбала 100% української компанії з розробки комп'ютерних ігор 4A Games (штаб-квартири – Київ, Мальта), відому за іграми Metro 2033, Metro: Last Light і Metro Exodus. Про це повідомляється на сайті Embracer, пише mind.

Шведська холдингова компанія Embracer Group AB через студію Saber Interactive, яка належить їй, придбала 100% української компанії з розробки комп'ютерних ігор 4A Games (штаб-квартири – Київ, Мальта), відому за іграми Metro 2033, Metro: Last Light і Metro Exodus.
Фото: steambuy.com

«Embracer Group і Sabre Interactive – ідеальні партнери для 4A Games і для нашої наступної фази зростання. Разом ми продовжимо розвивати франшизу Metro і зосередимося на забезпеченні багатокористувацької гри для наших фанатів. Ми з нетерпінням очікуємо можливості створення нового і ще амбітнішого IP AAA у найближчому майбутньому», – наведено у повідомленні слова гендиректора 4A Games Діна Шарпа.

Вартість угоди

Сума угоди становить $45 млн, із яких $25 млн виплачуються готівкою, а $20 млн у вигляді акцій (50% із них будуть розблоковані через рік, а ще 50% – через два роки).

Крім того, 4A Games у разі виконання поставлених видавцем цілей протягом п'яти років отримає до $35 млн ($15 млн готівки та $20 млн в акціях). Разом сума угоди може становити $80 млн.

Читайте також: Liki24 залучила $ 5 мільйонів від Horizon Capital

При цьому очікується, що валовий продаж ігор 4A Games за 2020 рік принесе майже 20 млн євро, а операційний прибуток студії становитиме 12 млн євро.

«Завдяки придбанню Sabre Interactive залучає до роботи авторитетну команду з понад 150 осіб у двох студіях на Мальті та в Україні, а також найкращу у своєму класі технологію від першої особи (FPS), яка розроблена компанією і належить їй», – йдеться в повідомленні Embracer.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися