Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2020, 14:26

Акції Tesla подешевшають в 5 разів: це сплановано самою компанією

Керівництво корпорації Tesla повідомило про проведення у цьому місяці спліта акцій в співвідношенні 5:1. Після «дроблення» акції подешевшають у 5 разів. Аналітики компанії LBLV розповідають, що це значить, і як вплине на котирування найбільшого американського виробника електромобілів.

Керівництво корпорації Tesla повідомило про проведення у цьому місяці спліта акцій в співвідношенні 5:1.
Фото надано LBLV

Після проведення спліта кожен цінний папір розпадеться на 5, тобто всі власники акцій компанії отримають ще по 4 акції. Ціна кожної з них знизиться в п'ять разів, при тому, що капіталізація Тесли залишиться незмінною.

Власники паперів станом на 21 серпня отримають до кожної старої акції ще 4 додатково. Акції за оновленими цінами будуть торгуватися з 31 серпня.

Це перший спліт за всю історію компанії Tesla з періоду виходу на біржу. Після публікації цієї новини акції подорожчали на 10%, піднявшись вище 1500 доларів за штуку. Перед цим про спліт 4: 1 повідомила корпорація Apple.

Основна причина проведення поділу акцій Теслою – зробити цінні папери більш доступними для інвесторів та співробітників. Цього року капіталізація виробника електрокарів збільшилася більше, ніж у 3 рази. Папери компанії вважаються одними з найбільш дорогих на ринку (торгуються по 1554 долара за штуку). Максимальним було зростання до 1790 доларів за акцію. Інвестори-початківці і дрібні трейдери часто не можуть дозволити собі покупку таких паперів, але після проведення спліта це стане реальним.

Також в мережі з'явилась інформація про те, що цінні папери Tesla можуть включити до індексу S&P 500. Незважаючи на пандемію, компанія отримала прибуток за останні чотири квартали, виконавши умови, необхідні для входження в індекс, повідомляє LBLV.

На думку аналітиків, якщо Тесла потрапить вдоS&P 500, це буде сприяти формуванню нової хвилі покупок. Але якщо керівництво компанії не піде на такий крок, слід очікувати розпродажу.

Костянтин Філатов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін