Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 серпня 2020, 16:39

СБУ викрила мільйонні махінації Укрбуду з держкоштами

СБУ викрила мільйонні зловживання керівництва державної будівельної корпорації «Укрбуд» під час тендерів на будівництво об'єктів зберігання й радіоактивних відходів на території зони відчуження. Про це повідомляє пресслужба відомства.

СБУ викрила мільйонні зловживання керівництва державної будівельної корпорації «Укрбуд» під час тендерів на будівництво об'єктів зберігання й радіоактивних відходів на території зони відчуження.
Фото: unn.com.ua

Суть протиправних схем

СБУ встановила, що в угоді задіяні компанії, які входять до складу Укрбуду. Протягом 2017-2018 років вони перемогли в ряді державних закупівель, оголошених ДСП «Чорнобильська АЕС» і ДП «НАЕК» Енергоатом".

Ідеться про будівництво чотирьох ядерних об'єктів в Чорнобильській зоні: централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива, комплекси інженерно-технічних систем фізичного захисту та радіаційного контролю і завод з переробки рідких радіоактивних відходів.

Загальна сума тендерів на будівництво цих об'єктів склала 1,1 мільярда гривень.

СБУ провела перевірку, яка показала, що Укрбудмонтаж і Укренергомонтаж грубо порушили вітчизняне законодавство і виграли торги неправомірно: фірми вступили в змову для маніпулювання цінами та усунення конкурентів.

Читайте також: Київміськбуд прийняв ще 6 об'єктів Укрбуду і розповів, що заважає будівництву

Крім того, будівельні компанії значно завищили ринкову вартість на роботи та послуги, що призвело необгрунтованого надання їм понад 26 мільйонів гривень державних коштів.

Нагадаємо

  • Раніше Антимонопольний комітет викрив картельну змову цих компаній «Укрбуду» і наклав штраф на БК «Укрбудмонтаж» в розмірі 55 млн грн, на ПрАТ «Укренергомонтаж» — 62 млн грн. Протягом трьох років ці компанії не зможуть брати участь в державних закупівлях.

Коментарі - 1

+
0
Schizoid
Schizoid
11 серпня 2020, 22:49
#
И? Кто-то в твиттер напишет пост про «глибоке обурення и засудження» и на этом как обычно все?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися