Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 серпня 2020, 10:57

Курс долара та євро: чого очікувати в понеділок

Валютний ринок у понеділок продовжить тенденції початку серпня з поправкою на сезон літніх відпусток. Незважаючи на карантин і наслідки коронавируса - відпускний сезон у самому розпалі, що відбивається на діловій активності клієнтів. «Мінфін» прогнозує досить середні обсяги операцій на міжбанку 10 серпня у межах $ 170-220 млн при здійсненні до 530-610 угод.

Валютний ринок у понеділок продовжить тенденції початку серпня з поправкою на сезон літніх відпусток.
Фото: delo.ua

З огляду на наявність необхідного обсягу пропозиції на міжбанку - місцеві покупці продовжать активну торгівлю за курсом і не будуть поспішати зі скупкою валюти, а нерезиденти застосують вже відпрацьовану ними тактику покупок валюти невеликими обсягами в моменти максимально низьких котирувань протягом сесії. Це не створює додаткового тиску на курс і не дозволяє спекулянтам активно його розгойдувати.

ВІДЕО: Золотий серпень: як заробити на курсі долара та рекордній вартості золота

У продавців ситуація дещо інша - великих обсягів гривні у них зараз немає, а фінансувати поточні господарські витрати треба. Тим більше, що вже незабаром почнеться період бюджетних платежів. Дефіцит гривні змусить продавців-експортерів бути більш поступливими з курсу і продавати свою валютну виручку за тим рівнем котирувань, що складається на ринку на той момент без особливих спроб зіграти «на підвищення».

При такому розкладі на міжбанку - спекулянти будуть змушені заробляти в основному у форматі «в дві сторони» і за рахунок різниці готівкового та безготівкового курсів, але без особливих спроб «розігріти» ринок. Крім цього, дещо вщухли валютні ралі по парі євро / долар на міжнародних фінансових майданчиках, що скорочує доходи спекулянтів і на грі з євровалютою на українському валютному ринку.

В середині дня - у момент максимального просідання котирувань на торгах - знову з'являться нерезиденти, які продовжать купувати валюту невеликими обсягами за рахунок гривні, отриманої від погашень попередніх випусків ОВДП. У моменти їх виходів - продавці та спекулянти все ж таки будуть намагатися підтягнути котирування вище. Але особливого успіху в розгойдуванні курсу під виходи іноземців на торги у спекулянтів не буде - нерезидентів зараз не підпирає час і ситуація на міжнародних фінансових ринках поки залишається досить спокійною. Це не стимулює ажіотажного виведення ресурсів нерезидентами з ринків, що розвиваються, в тому числі і з України і таким чином немає додаткового спекулятивного тиску на курс.

Загальний курсовий тренд на торгах в цей понеділок, як і раніше буде формувати поведінка великих гравців та їх курсові завдання. А Нацбанк у разі ситуативного надлишку пропозиції вийде на торги з інтервенцією по викупу долара в резерви.

Основна частина обмінників буде працювати у форматі «з обороту» зі спредом між купівлею продажем по долару в 15-20 копійок і по євро - в 20-30 копійок. Значного попиту на готівкову валюту зараз немає і тому особливого тиску на курс гривні з боку готівкового ринку в даний час не спостерігається. Курси обмінників 10 серпня, як і раніше - залишаться заручниками поведінки валютних котирувань на міжбанку.

Курси міжбанку за прогнозом «Мінфіну» на 10 серпня будуть знаходитися у межах: долар - коридор 27,50 - 27,78 гривень, євро - коридор 32,25 - 32,78 гривень.

На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків буде перебувати у межах: долар - коридор котирувань покупок і продажів 27,35- 27,85 гривень, євро - коридор 32,08 - 32,90 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:

Курс долара в банках: прийом 27,40-27,55 і продаж 27,66 -27,86 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: покупка 27,50 -27,60 гривень і продаж 27,63 -27,68.

Слухайте прогнози від «Мінфіну» на «Просто радіо»

Подкаст з останнім випуском «Прямо по курсу» можна послухати тут:

Google Podcasts https://cutt.ly/nsryejI

Apple Podcasts https://cutt.ly/dsrydPm

Breaker https://www.breaker.audio/minfin/e/68344748

Партнер прогнозу курсу — Приватбанк

Немає нічого ціннішого за життя. Благодійний фонд «Приватбанку» в межах програми «Дихай! Разом проти коронавірусу» передав до лікарень 12 апаратів штучної вентиляції легень і закупив ще 15.

Приватбанк — беремо і допомагаємо!

Хочете знати більше про валюту? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 20

+
+11
Все буде Україна
Все буде Україна
10 серпня 2020, 11:04
#
Ожидать,что,что то пошло не так...
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
10 серпня 2020, 11:50
#
10.08.2020
Кор.счета 46,8 млрд.грн. Большинство украинцем вместо отдыха за границу выбирают поездки внутри Украины, особенно Одесскую область, потому каждую пятницу туда ломятся люди. Одни города отстояли свое право не быть в красной зоне, но и новые (Харьков) не готовы соглашаться с таким статусом, жесткий карантин и ограничения — это удар о жизни городов, меры не готовы на такое, особенно перед выборами, и потому «плевали» на все предписания с Киева.
«Батько» сам переизбрался, но акции протестов продолжаются и не ясно перерастет это в Майдан или нет, при этом убежище от РФ для Лукашенко скорее не будет.

Гривна сейчас относительно стабильна будет и далее, период вывода дивидендов закончился. По евро проседание из-за межд.факторов доллар/евро идет к 1,175. У нас все тихо и спокойно, страна живет в карантине и далее.

Доллар 27,60
Евро попытка достать 32,40 и ниже.
Рубль 0,3745

https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/149637/
+
+229
lyboputnyi
lyboputnyi
10 серпня 2020, 11:56
#
Интересный вы эксперт Александр. Ничего личного, но в 20х числах июля все ваши комментарии на протяжении недели, а то и больше несли в массы: «к концу июля 28», «август - 29, 29+» и далее в том же направлении на девал. А в августе как рукой сняло: «все стабильно», «некуда расти», «предпосылок для девала нет».
Не переживайте, я на панике не закупался и не рассчитываю на резкий девал, просто интересно за «экспертами» наблюдать)
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
10 серпня 2020, 12:20
#
Почитайте літературку, що таке прогноз, як він робиться і переглядається. Коротенько якось так, прогноз робиться відповідно до економічної ситуації на момент його виходу, далі якщо ситуація не змінюється, то і прогноз не переглядають, якщо змінюється то і прогноз коригують. В іюлі, як ви помітили, були девальваційні настрої, Шеву типу поставили замість неактуального Яші, всі очікували змін в роботі НБУ, аж ось він виступив і сказав, що нічого не мінятиме, буде інфляційне таргетування, ставка буде на рівні інфляції... заспокоїв ринок, ситуація стабілізувалася, літо любить гривню і прогноз скоригували. Шо нє так?
+
+165
lyboputnyi
lyboputnyi
10 серпня 2020, 12:28
#
Я прекрасно знаю, что такое прогноз и вижу ситуацию с валютным рынком у нас в стране. Следовательно, не стоит кричать на весь форум что все пропало, девал и т.д. нагонять панику делая прогноз 2-3 месяца вперед от эксперта) Все же и так видят, что ситуацией управляет те, кто наверху и никаких долгосрочных прогнозов давать в нашей стране нет смысла. Курс повернут туда, куда его нужно повернуть, а нам, простым смертным, явно об этом заранее подсказывать не будут) Поэтому мой посыл лишь в следующем, думайте СВОЕЙ головой и наблюдайте за рынком. Удачи.
+
+11
June20
June20
10 серпня 2020, 13:31
#
Зробіть прогноз краще. І все. А позиція - «сам нічого не зробив, але усіх буду оцінювати» не продуктивна.
+
+75
lyboputnyi
lyboputnyi
10 серпня 2020, 13:54
#
А смысл, у нас это не прогноз, а угадывание) Наш валютный рынок живет своей жизнью и не особо коррелируется с влиянием реальных экономических факторов. Поэтому перечитайте комментарий выше еще раз и найдете в нем ответ на свой запрос. А вводить людей в заблуждение, делая прогнозы на несколько месяцев вперед, при этом все активнее и активнее навязывать свое мнение - это уже не уровень эксперта... Думайте своей головой, следите за фактами и будет вам счастье. А если кто-то надеется, что добрый дядя на форуме (не преследуя какой-то интерес) подскажет как заработать миллионы - то это явно не сюда)
+
0
SergS7
SergS7
10 серпня 2020, 14:35
#
Прогнози нема смислу давати не лише в нашій країні. Три місяці тому хтось прогнозував такий скачок єври, на фоні подій в Італії та Іспанії? Якщо знайдете — скиньте копіпасту
+
+19
Gari4ek
Gari4ek
10 серпня 2020, 13:46
#
Мабуть - липні)))
+
+30
А. Г.
А. Г.
10 серпня 2020, 12:33
#
Совершенно верно. Такие сиюминутные «эксперты» не анализируют ситуацию и экономику в целом. Ушел ситуативный спрос, НБУ недавно сам заявлял, что нет причин для девальвации и если бы излишек в июле в объеме 350 млн. дол. не скупили бы в резервы уже бы первую декаду устойчивый курс 27,5 мы бы наблюдали. Здесь такой же на двух каналах по ютубу выступает с гаданием - ничего, процентов на 30 попадает
+
0
Danconia
Danconia
10 серпня 2020, 18:25
#
Когда НБу заявляет что нет причин для девальвации нужно готовить парашют к курсу на 40=))
Когда курс был 8 НБУ заявлял что причин для девальвации нет а потом они резко и внезапно появились
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
10 серпня 2020, 14:45
#
В блоге все пояснил на этот месяц, причины почему 29 не идем: выборы и смена риторики главы НБУ, если кратко.

Это не сегодня у меня прогноз такой.
+
+36
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
10 серпня 2020, 12:25
#
Не ходжу за натовпом, який як Саша пише, вибирає поїздки в Україні, відпочиваю в Туреччині. За бортом 33, вода 29, пляжі порожні, вода не цвіте, медуз немає... москалів геть мало... а головне, ніхто не кричить цілими днями на вухо «Пахлава мєдовая, кукуруза горячая, пиво халодное...»
+
+15
bimmer
bimmer
10 серпня 2020, 14:18
#
Это типа выпендрились?:) поездкой в турцию? серьёзно?:)
последнее место, где я хотел бы отдыхать (предупрежу выпад в мою сторону по поводу того, что не могу себе позволить — могу, за прошлые 3 года побывал в Испании, Италии, Черногории, Хорватии и ещё ряде стран, так что с этим проблем нет).
валяться на пляже, бухать, и с барского плеча «отстёгивать» чаевые на реплику «ван долльяр» — это точно не предмет моих мечтаний, право

P.S. хотел в этом году снова поехать в Черногорию и Хорватию машиной, но границы закрыты и высоки риски проблем с въездом/выездом. И раз так — нашёл для себя много интересных мест в нашей стране.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
10 серпня 2020, 16:02
#
Не випендритися ні грама, просто чоловік написав, що толпа іде в ту сторону, я каже, що не ведусь на толпу. В минулі роки також відпочивав в Барселоні, в Греції і то не раз, цього року не зрослося. Тому беру те, що доступне. І українців тут поки що більше, ніж москалів, принаймні в нашій локації. Я хотів сказати, що не всі в Грибовку поїхали. Я би не відпочивав в Грибовці навіть, якби жив в Гибовці. До того ж, який смисл тут брехати? Всі розуміють, що то можуть бути пустими словами, я міг написати все, що хочеш, хоч Марс. Тому просто комент на комент
+
+15
motoruller
motoruller
10 серпня 2020, 13:35
#
Держут зубами 27.6. Но к 19 числу квартальный налог, надеюсь таки продавят ниже
+
+15
66836108
66836108
10 серпня 2020, 14:32
#
Зачем?
+
0
An GenShuo
An GenShuo
10 серпня 2020, 16:18
#
Аби мотороллер закупився на 27.5 =)
+
0
Danconia
Danconia
10 серпня 2020, 18:21
#
На выходных вышел на рынок а там сплошь все банконты новые 2020 года напечатки 20ки, 50ки,100ки,200ки ит.д. - это говорит лишь об одном печатный станок без дела не стоит..  и новые деньги уже пустили в оборот.. и к сентябрю они хлынут на валютный рынок делаю ставку на рост курса в сетнябре пусть даже спекулятивный но + 1,50-2.00 грн увидим думаю
+
0
SergS7
SergS7
11 серпня 2020, 12:11
#
А може нові гроші хлинуть в сільодку і ковбасу, ви ж самі кажете, що вони на ринку обертаються, не на валютному ринку
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися