Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 серпня 2020, 12:05

За тиждень роботи ПРРО фіскалізовано 631 тисячу чеків

За тиждень роботи програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) було фіскалізовано 631 тис. чеків. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

За тиждень роботи програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) було фіскалізовано 631 тис. чеків.
Фото: news.dtkt.ua

Скільки ПРРО зареєстрували

«Майже за тиждень роботи безкоштовного фіскального додатка від Податкової служби можливістю зареєструвати і застосувати ПРРО скористалися 143 суб'єкти господарювання, які зареєстрували 26,3 тис. реєстраторів. При цьому фіскалізовано 631 тис. чеків», — повідомив Марченко.

Згідно з останньою статистикою із загальної кількості суб'єктів господарювання, які зареєстрували ПРРО, 72% є фізичними особами-підприємцями, 28% — юрособами.

Читайте також: Книгу обліку доходів ФОП скасували. Зеленський підписав закон

Які сфери активно реєструють ПРРО

На першому місці із застосування ПРРО фінансові компанії, які зареєстрували 98% від загальної кількості ПРРО. На другому місці діяльність у сфері торгівлі, зокрема роздрібна торгівля газетами та канцелярськими товарами роздрібна торгівля фармацевтичними товарами та інтернет-торгівля.

Можливістю застосовувати програмні реєстратори також вже скористалися суб'єкти господарювання, які ремонтують автотранспортні засоби, що надають туристичні та перукарські послуги, а також салони краси, ресторани, приватні медичні та стоматологічні установи.

Читайте також: «РРО в смартфоні»: хто, коли і як буде їх використовувати

«Є певна кількість суб'єктів, які за власним бажанням почали використовувати ПРРО, хоча для них обов'язок використання РРО, як класичних, так і програмних, вводиться лише з наступного року», — зазначив Марченко.

За словами міністра, це означає, що бізнес сприймає і підтримує ініціативу Мінфіну і Податкової служби.

Нагадаємо

  • З 1 серпня 2020 року бізнес може використовувати програмні РРО замість традиційних касових апаратів.
  • Отримати програмні РРО від ДПС можна безкоштовно. Встановити їх можна на смартфон, планшет, комп'ютер або інший пристрій, який має ОС Android і Windows та підключення до інтернету.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися