Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 серпня 2020, 12:03

Акції Sony подорожчали до максимуму 2001 року

Вартість цінних паперів компанії Sony піднялась до максимального за 19 років рівня. Як повідомляє LBLV, сприяв такому зростанню ігровий сегмент бізнесу, який активно розвивається в період пандемії. Деякі аналітики вважають, що нова ігрова консоль допоможе компанії показати ще більш високі результати.

Вартість цінних паперів компанії Sony піднялась до максимального за 19 років рівня.

Акції Sony торгувались на рівні 83,73 долара за штуку (на момент написання матеріалу – 81,25 дол.). Це найвищий показник компанії за останні 19 років. Експерти прогнозують, що протягом року папери Sony подорожчають до 90,35 долара за штуку.

Кілька днів тому технологічна компанія представила звіт за останній фінквартал, який завершився 30 червня. За результатами кварталу, виручка Sony піднялась на 2,2%, порівняно з минулим роком, склавши 18,6 мільярда доларів. Показник чистого прибутку збільшився на 53,4% – до 2,168 мільярда доларів (1,74 долара на акцію).

У карантинний період продаж ігрових приставок та ігор Sony істотно підвищився. У першому півріччі 2020-го було продано 91 мільйон консолей та ігор. Це перевищує минулорічний показник на 82%. Ігровий сегмент приніс 30% від загальної виручки корпорації.

Аналітики вважають, що основним драйвером зростання для Sony цього фінроку буде PlayStation п'ятої версії. Популярності приставці додає також той факт, що її попередня версія була випущена на ринок 7 років тому, вважають в LBLV.

Іван Зенін, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін