Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 серпня 2020, 12:01

Нафтогаз назвав ціну на газ у межах річного тарифу

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» визначила ціну на газ у межах тарифу «Річний». Про це повідомляє сайт компанії.

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» визначила ціну на газ у межах тарифу «Річний».
Фото: budport.com.ua

Яка ціна буде діяти

Ціна становитиме 4,73 грн за кубометр (з ПДВ та без урахування доставки), підключення до тарифу буде доступне з 15 серпня.

Нагадаємо, що на газ для населення в серпні буде діяти ціна в межах тарифу «Місячний» — 3,24 грн за кубометр (з ПДВ та без урахування доставки).

Читайте також: Уряд обмежив премію топчиновників Нафтогазу до 3 мільйонів на рік

Зараз усі побутові клієнти компанії автоматично переведені на цей тариф. Він передбачає післяплату за спожитий газ.

Також, якщо клієнт буде платити за спожитий газ до 15 числа місяця, наступного за місяцем споживання, він може заощадити 1% від загального рахунку.

Індивідуальні тарифи

Компанія також пропонує побутовим споживачам три тарифних пакети, за якими ціна визначається індивідуально:

  • «Велика справа» — з рекомендованим місячним обсягом споживання від 100 тисяч кубометрів;
  • «Зручний бізнес» — від 10 до 100 тисяч кубометрів;
  • «Все включено» — до 10 тисяч кубометрів.

Нагадаємо

  • Нафтогаз опублікував нові умови продажу газу для населення після завершення 1 серпня дії спеціальних зобов'язань (ПСО).
  • Компанія пропонує укласти річний контракт на поставку газу зі щомісячним формульним визначення ціни, яка буде відома до початку місяця поставки.
  • До 1 серпня 2020 року ціна газу для побутових клієнтів компанії була єдиною і публікувалася лише після 22 числа місяця споживання.

Коментарі - 3

+
0
TAN72
TAN72
6 серпня 2020, 15:00
#
Ещё один монополист объявился, теперь очередь за водоканалами.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 серпня 2020, 18:37
#
А до сегодняшнего дня газ покупали не у монополиста Нафтогаз, а у монополиста Фирташа...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 серпня 2020, 19:53
#
Украинцы перестанут получать газ по европейским расценкам, и обещанное на осень подорожание газа может по факту так и не состояться.

К таким перспективам ведет законопроект №3958, зарегистрированный в Верховной Раде 5 августа. Ввиду того, что среди его авторов присутствуют первый замглавы профильного парламентского комитета Алексей Кучеренко и глава фракции «Слуга народа» Давид Арахамия, у проекта есть большие шансы стать законом.

Законопроект «О внесении изменений в некоторые законодательные акты относительно минимизации коррупционных рисков и недопущения ограничения конкуренции на рынке природного газа» пока еще не обнародован, материалы, как правило, публикуются через определенное время после регистрации. Однако, как следует из его названия, документ ставит целью запустить полноценную конкуренцию на рынке природного газа.

Весь газ, добываемый Укргаздобычей, будет направляться не в распоряжение НАКа по цене, которой тот манипулирует в своей бухгалтерии, а продаваться всем участникам рынка на равных условиях, например, на бирже. Такая биржа в Украине уже есть – это Украинская энергетическая биржа (УЭБ), однако продаваемый ею объем относительно невелик. В случае же принятия законопроекта более 10 млрд куб. м газа будет реализовываться через рыночные механизмы.

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися