Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 серпня 2020, 18:36

Ще одна тютюнова компанія програла суд АМКУ. Заплатить 1,18 мільярда

Госпсуд Києва 5 серпня ухвалив рішення на користь Антимонопольного комітету в суперечці з компанією «Філіп Морріс Україна» і ТОВ «Філіп Морріс Сейлз енд Дистрибьюшн» (ФМУ) про порушення конкуренції на ринку дистрибуції тютюнових виробів. Про це повідомляє Liga.net.

Госпсуд Києва 5 серпня ухвалив рішення на користь Антимонопольного комітету в суперечці з компанією «Філіп Морріс Україна» і ТОВ «Філіп Морріс Сейлз енд Дистрибьюшн» (ФМУ) про порушення конкуренції на ринку дистрибуції тютюнових виробів.
Фото: tobaccocontrol.org.ua

Як буде діяти компанія

«Філіп Морріс» оплатить штраф у розмірі 1,18 млрд грн, щоб уникнути пені. Водночас компанія має намір подати апеляцію на рішення суду, оскільки не згодна з таким рішенням.

«Виключно щоб уникнути нарахування ФМУ щоденної пені за прострочення оплати штрафу, яка відповідно до статті 56 Закону України „Про захист економічної конкуренції“ дорівнює 1,5% від суми штрафу, ФМУ оплатить штраф в розмірі 1,18 млрд грн і продовжить подальше оскарження рішення АМКУ », — сказано в повідомленні виробника сигарет.

Читайте також: АМКУ виграв суд з тютюновою компанією на півмільярда

За даними компанії, консолідація бізнесу дистрибуції сигарет в руках одного дистриб'ютора, з приводу чого і велося розслідування про порушення конкуренції, є безпосереднім результатом дій АМКУ ще в 2010-2011 роках.

«AMКУ не залишив виробникам нічого іншого, ніж працювати з одним дистриб'ютором і прийняти нову структуру ринку», — стверджують в компанії.

Які компанії вже сплатили штраф

  • 24 липня 460 млн грн штрафу оплатила компанія Імперіал Тобакко, яка також програла суд АМКУ у справі про порушення конкурентних правил роботи на ринку.
  • 16 липня АМКУ також виграв суд у компанії БАТ-Прилуки в справі про багатомільйонний штраф. Але інформації про сплату штрафу поки немає.

Читайте також: Рада призначила нового керівника АМКУ

Передісторія

  • У жовтні 2019 року АМКУ наклав штраф в розмірі 6,5 млрд грн на тютюнового дистриб'ютора «Тедіс» і чотирьох найбільших виробників сигарет за змову, в результаті якої «Тедіс» монополізував ринок дистрибуції тютюновий виробів.
  • Виробники сигарет Філіп Морріс, Джей Ті Інтернешнл, Імперіал Тобакко Продакшн і Бритіш Американ Тобакко (Прилуки) заявляли раніше про намір оскаржити штраф в суді.

Коментарі - 4

+
+124
vadymbanker
vadymbanker
5 серпня 2020, 18:48
#
Не хило АМКУ, молодцы, монополистов надо доить периодически, главное в боджет страны, а не в карманы.
+
+19
rredrred
rredrred
5 серпня 2020, 19:07
#
Похоже смены колектива в АМКУ дали результат, ведь что мешало это сделать много лет назад
+
0
Ktototam
Ktototam
5 серпня 2020, 19:40
#
Класс. У нас теперь на все решения хлопают в ладоши. А может кто-то вспомнит откуда взялся Теддис и какие условия были созданы для сотрудничества?)))
+
0
preyvanamor
preyvanamor
6 серпня 2020, 2:28
#
«AMКУ не залишив виробникам нічого іншого, ніж працювати з одним дистриб'ютором і прийняти нову структуру ринку», — стверджують в компанії.

Тобто аферисти з AMКУ спочатку створили цю монополію ще за янукОВОЧА, а тепер з нею «б'ються»??? хм...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися