Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 серпня 2020, 8:33

Фіскалізація онлайн: Mastercard і Ukrtrimex представили рішення для торговців

Mastercard в партнерстві з Ukrtrimex розробили рішення для здійснення онлайн-фіскалізації за допомогою безкоштовного мобільного застосування «Смарт Каса». Про це йдеться в повідомленні компанії.

Що це значить

Торговці зможуть в тестовому режимі користуватися мобільним додатком з програмним РРО (реєстрація розрахункових операцій), без необхідності купувати і встановлювати додаткове обладнання.

Онлайн-фіскалізація спростить процес обліку торгових операцій і взаємодії підприємців з фіскальною службою, а наявність в мобільному додатку функціоналу для прийому оплат надасть нові можливості для бізнесу.

Як працює фіскалізація через додаток «Смарт Каса»

  • Касир додає товар у Кошик (сканує штрих-код або вводить інформацію вручну);

  • Касир підтверджує продаж з допомогою ЕЦП, дані синхронізуються з податковою;

  • На екрані з'являється номер фіскального чека з QR-кодом;

  • Просканувавши QR-код, клієнт відкриє свій чек на сайті податкової.

З допомогою рішення «Смарт Каса» підприємці можуть також приймати безготівкові оплати – через цифрові гаманці Apple Pay, Google Pay і Masterpass шляхом сканування QR-коду.

Читайте також: Програмні РРО заробили: що змінилося

Для цього на етапі оплати касир повинен вибрати опцію «Mastercard QR», покупець сканує QR-код, згенерований програмою для оплати, вибирає цифровий гаманець і карту, підтверджує оплату – і покупка здійснена.

Завдяки доступу до особистого кабінету в додатку «Смарт Каса» підприємці також можуть переглядати аналітику своєї діяльності у формі графічних звітів, відслідковувати продаж.

Читайте також: З серпня запускаються програмні РРО: кому вони потрібні і скільки коштують

Крім того, компанія Mastercard виступила партнером у запуску мобільного додатку для онлайн-фіскалізації «пРРОсто», розробленого компанією «Програмика» за підтримки Державної податкової служби України.

На першому етапі в додатку реалізована технологія онлайн-фіскалізації, а незабаром у ньому з'явиться можливість прийому оплат за підтримки Mastercard.

Мобільні додатки «Смарт Каса» і «пРРОсто» вже можна безкоштовно завантажити на смартфон або планшет Apple Store і Google Play.

Що таке фіскалізація

Фіскалізація – це процес обліку проданих товарів та передача відповідної звітності в податкову службу. Сьогодні, згідно з нормами українського законодавства, ФОПи 2-4-ї груп не використовують РРО, якщо їх дохід не перевищує 1 млн гривень. З 1 січня 2021 року оновлюється перелік підприємців, які обов'язково повинні використовувати РРО.

Читайте також «Касовий апарат в смартфоні»: За 2 дні підприємці зареєстрували майже 22,5 тисячі ПРРО

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися