Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 серпня 2020, 8:33

Apple купила стартап, який перетворює iPhone в платіжний термінал

Apple придбала канадський стартап Mobeewave, який розробляє технологію, що дозволяє використовувати смартфони в якості мобільних платіжних терміналів. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Apple придбала канадський стартап Mobeewave, який розробляє технологію, що дозволяє використовувати смартфони в якості мобільних платіжних терміналів, пишеBloomberg з посиланням на джерела.
Фото: delo.ua

Вартість угоди

За даними видання, Apple заплатила за угоду близько $100 млн.

Що відомо про Mobeewave

Mobeewave заснована в 2011 році підприємцями Максимом де Нанкласом і Бенджаміном дю Хасом.

Компанія базується в Монреалі і розробляє технологію, яка дозволяє використовувати смартфон для прийому платежів за допомогою банківської карти або іншого смартфона.

Як працює

Робота системи забезпечується завдяки спеціальному ПО і не вимагає ніяких апаратних доповнень, окрім чіпа Near Field Communications (NFC).

Як зазначають джерела, знайомі з деталями угоди, в iPhone чіпи NFC є з 2014 року, а тепер Apple має намір використовувати розробки Mobeewave для впровадження цієї функції у своїх смартфонах.

Читайте також: Apple почала випускати віртуальні кредитки Apple Card

Інтеграція з Mobeewave може дозволити будь-якому користувачеві з iPhone приймати платежі без додаткового обладнання.

Також джерело видання повідомило, що в Mobeewave «працюють десятки співробітників», і Apple зберегла команду, дозволивши розробникам працювати з Монреаля.

В Apple угоду не коментують. «Apple час від часу купує невеликі технологічні компанії, і ми зазвичай не обговорюємо наші цілі або плани», ― сказав представник компанії.

Читайте також: Apple запускає повноцінний банківський продукт — Apple Card. Відео

Нагадаємо

У 2014 році Apple додала функцію Apple Pay, яка дозволяє оплачувати покупки в роздрібних магазинах, а в минулому році у компанії з'явилася кредитна карта Apple Card.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися