Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 серпня 2020, 15:27

Верховний суд Бразилії оштрафував Facebook на $368 тисяч

Facebook заблокував сторінки 12 головних прихильників президента Бразилії Жаїра Болсонару через поширення фейків. Про це повідомляє BBC, передає Уніан.

Facebook заблокував сторінки 12 головних прихильників президента Бразилії Жаїра Болсонару через поширення фейків.
Фото: pravda.com.ua

Суть конфлікту

Facebook звинуватили у поширенні фейкових новин про суддів. Раніше суд у Бразилії вимагав заблокувати ці акаунти, а в разі відмови соцмереж це зробити — пригрозив їм щоденними штрафами в розмірі близько $3,8 тисячі.

У списку заблокованих акаунтів сторінки глави президентської партії Роберто Джефферсон і відомого бразильського бізнесмена Лусиану Ханг.

Спочатку Facebook відмовився виконувати рішення суду, посилаючись на загрозу для свободи слова. Сума штрафу Після чого Верховний суд Бразилії оштрафувала Facebook на 1,92 мільйона реалів (близько $368 тисяч) за відмову заблокувати зазначені сторінки по всьому світу.

Читайте також: Китайський гігант соцмереж Tencent обійшов Facebook капіталізації

Зараз доступ до них закритий тільки на території Бразилії. Поки немає інформації про штрафи у відношенні Twitter.

Передісторія

  • 7 липня 2020 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент Бразилії, який заперечував небезпека covid-19, заразився коронавірусом.
  • У кінці липня соцмережі Twitter і Facebook видалили сторінки президента Бразилії Жаїра Болсонару і 16 його прихильників, яких запідозрили у поширенні неправдивих новин.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися