Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 липня 2020, 12:50

У НБУ повідомили, скільки небанківських фінустанов подали звітність

Національний банк прийняв звітність від 84% з 1809 небанківських фінансових установ, які зареєструвалися на веб-порталі регулятора. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Національний банк прийняв звітність від 84% з 1809 небанківських фінансових установ, які зареєструвалися на веб-порталі регулятора.
Фото: mind.ua

Скільки установ подали звітність

За попередніми даними системи подання звітності НБУ, станом на 28 липня 2020 року за перше півріччя 2020 року прозвітували понад 84% з 1 809 небанківських фінустанов, які зареєструвалися на веб-порталі НБУ.

Хто подав звітність

Активно подавали звітність лізингодавці (98%), кредитні союзи (92%), страховики (90%) та ломбарди (88%). Частка страхових та перестрахових брокерів, які подали звітність, складає 77%. Найгірша ситуація з подачею звітності склалася у фінансових компаній (61%).

Читайте також: Пошта, страхові та інші фінустанови будуть приймати цифрові документи в «Дії»

Вимоги до надання звітності

У Нацбанку нагадали, що надання звітності в Національний банк — це обов'язкова вимога до діяльності небанківських фінансових установ. Фінустанови, які ще не подали звітність, зобов'язані подати її в найкоротші терміни.

Можливість подання звітності є тільки у компаній, зареєстрованих на вебпорталі НБУ. Фінансовим установам, які ще не встигли зареєструватися на вебпорталі НБУ для подання звітності, потрібно терміново це зробити.

Читайте також: НБУ запустив реєстр небанківських фінустанов

Раніше повідомлялося

  • 12 вересня 2019 року Рада прийняла закон про спліт. Документ передбачав поділ функцій Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, між іншими органами.
  • Національний банк України 1 липня 2020 року прийняв повноваження з регулювання ринків небанківських фінансових послуг, став регулятором страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів та бюро кредитних історій.

Коментарі - 1

+
0
Apollo17
Apollo17
31 липня 2020, 15:54
#
Так это хорошо или плохо?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися