Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 липня 2020, 15:15

Приватбанк завершив перше півріччя з прибутком 14 мільярдів

Приватбанк завершив перше півріччя 2020 року з прибутком 14 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба банку.

Фінпоказники

За підсумками 6 місяців року Приватбанком сформовані страхові резерви у сумі 8,7 млрд грн на покриття можливих ризиків внаслідок пандемії Сovid-19 та юридичних ризиків, що в свою чергу впливає на показники прибутку в звітному періоді.

Інвестиційний портфель банку за підсумками півріччя, включає, разом з іншими цінними паперами, ОВДП, вартість яких при погашені залежить від очікуваного курсу долару США до гривні.

Читайте також: В першому кварталі Приватбанк отримав 10,4 мільярда прибутку

За даними прес служби, активи Приватбанку cтаном на кінець першого півріччя 2020 року збільшилися на 5% порівняно з відповідним періодом 2019 року, що зумовило зростання чистого процентного доходу до 10,6 млрд грн.

Комісійні доходи залишилися на рівні 2019 року та становлять 8,1 млрд грн.

Обсяг коштів клієнтів у банку станом на кінець першого півріччя у порівнянні з показниками минулого року зросли на 11% до 268 млрд грн.

Кількість активних клієнтів фізичних осіб ПриватБанку за підсумками півріччя зросла на 1,6 млн, клієнтська база підприємців збільшилася на 100 тис.

Нагадаємо

У червні Приватбанк у повному обсязі перерахував до держбюджету 24,5 млрд грн дивідендів, спрямованих на виплату акціонеру банку – державі.

Згідно з Річним звітом банку його чистий прибуток за підсумками 2019 року становив 32,6 млрд грн, в тому числі негативний результат від переоцінки ОВДП – 1,5 млрд грн, дохід від впливу курсових коливань на відкриту валютну позицію 6,5 млрд грн.

Читайте також: Чому держбанки не сплачують податок на прибуток

Коментарі - 1

+
0
shabash
shabash
30 липня 2020, 15:30
#
Т.е. один только Приват получил за полгода больше прибыли, чем все банки вместе доп. рефинанса. Но ОВГЗ, конечно же, скупаются банками исключительно на рефинанс. Яснопонятно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися