Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 липня 2020, 8:51

ФРС США зберегла базову ставку на нулі

Федеральна резервна система (ФРС) США що виконує функції центрального банку країни, зберегла ключову ставку на рівні 0-0,25% річних. Про це зазначається в повідомленні фінрегулятора.

Що вплинуло на рішення

У відомстві зазначили, що в найближчій перспективі криза суспільної охорони здоров'я буде впливати на економічну активність, зайнятість та інфляцію.

При цьому наголошується, що комітет розраховує зберегти цільовий діапазон до тих пір, поки не буде впевнений у тому, що економіка пережила останні події і знаходиться на шляху до досягнення своїх максимальних цілей в області зайнятості і стабільності цін.

Читайте також: ФРС США знизила ключову ставку майже до нуля

«Криза створює значні ризики для економічних перспектив в середньостроковій перспективі. У світлі цих подій комітет вирішив зберегти цільовий діапазон ставки по федеральних фондах на рівні 0-0,25% річних», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

У квітні Федеральна резервна система (ФРС) США зберегла процентну ставку в діапазоні від 0 до 0,25% річних.

У березні ФРС США двічі позапланово знижувала процентну ставку. На початку місяця ставку знизили до рівня 1-1,25% з 1,5–1,75%, а 16 березня — до 0-0,25%.

Крім того, ФРС оголосила про заходи підтримки економіки у зв'язку з пандемією.

Вказувалося, що регулятор збільшить свій портфель державних облігацій США щонайменше на $500 млрд, а портфель іпотечних облігацій, що випускаються напівдержавними агентствами Ginnie Mae, Fannie Mae і Freddie Mac, — щонайменше на $200 млрд.

Читайте також: Рішення ФРС по ставці обвалило світові фондові ринки

23 березня ФРС повідомила, що покупки активів на вторинному ринку будуть проводитися в необмеженому обсязі.

3 березня 2020 року Федрезерв США вперше провів екстрене засідання, де повідомив про рішення знизити процентну ставку на 0,5 п. п. — до 1-1,25% річних. Мета — захистити тривале економічне зростання від ризиків, пов'язаних з коронавірусом.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
30 липня 2020, 12:09
#
Конец лета, осень 2020: взлетит ли курс доллара?

https://www.youtube.com/watch?v=k1EOkzkg2M4&feature=youtu.be

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфина», комментируйте и задавайте свои вопросы эксперту под видео;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися