Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 квітня 2020, 8:50

ФРС зберегла базову ставку

Федеральна резервна система (ФРС) США зберегла процентну ставку по федеральних фондах в діапазоні від 0 до 0,25% річних. Про це йдеться в повідомленні регулятора, пише РБК.

Федеральна резервна система (ФРС) США зберегла процентну ставку по федеральних фондах в діапазоні від 0 до 0,25% річних.
Фото: rbc.ru

Що кажуть у ФРС

«Криза буде в значній мірі впливати на економічну активність, зайнятість та інфляцію найближчим часом і створює ризики для економіки в середньостроковій перспективі», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: ФРС США знизила ключову ставку майже до нуля

Прогноз щодо ставки

ФРС планує зберігати ставку на поточному рівні до тих пір, поки не буде впевненості, що економіка впоралася з наслідками пандемії, повідомив регулятор.

Передісторія

У березні ФРС США двічі позапланово знижувала процентну ставку. На початку місяця ставку знизили до рівня 1-1,25% з 1,5–1,75%, а 16 березня — до 0-0,25%.

Крім того, ФРС оголосила про заходи підтримки економіки у зв'язку з пандемією.

Вказувалося, що регулятор збільшить свій портфель державних облігацій США щонайменше на $500 млрд, а портфель іпотечних облігацій, що випускаються напівдержавними агентствами Ginnie Mae, Fannie Mae і Freddie Mac, — щонайменше на $200 млрд.

Читайте також: Рішення ФРС по ставці обвалила світові фондові ринки

23 березня ФРС повідомила, що покупки активів на вторинному ринку будуть проводитися в необмеженому обсязі.

3 березня 2020 року Федрезерв США вперше провів екстрене засідання, де повідомив про рішення знизити процентну ставку на 0,5 п. п. — до 1-1,25% річних. Мета — захистити тривале економічне зростання від ризиків, пов'язаних з коронавірусом.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися