Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 липня 2020, 10:30

Є ідея! Купуємо валюту онлайн 24/7

Для обміну валют сьогодні не обов’язково йти в обмінники чи навіть у відділення банку. Купити або продати валюту можна онлайн. Як це зробити не виходячи з дому та що для цього знадобиться розповідає «Мінфін» разом з Ідея Банком.

Обмін валют онлайн

Більшість банківських послуг зараз можна отримати дистанційно: відкрити депозит, взяти кредит, пройти віддалену ідентифікацію і навіть здійснити валютно-обмінні операції.

Діджиталізація допомагає забути про черги та зекономити свій дорогоцінний час.

Щоб продати або купити валюту не виходячи з дому, досить мати доступ в мобільний додаток банку (або інтернет-банкінг) та два рахунки/картки — гривневий і валютний.

Обмін валют нагадує звичайний переказ грошей з однієї картки на іншу, але під час цього сума конвертується з однієї валюти в іншу за курсом, що діє в банку на момент проведення операції.

Головна перевага — така послуга доступна в мобільному додатку (інтернет-банкінгу) цілодобово. Ви можете купувати або ж продавати валюту в будь-який зручний час, не прив’язуючись до графіку роботи відділення чи обмінника. Достатньо мати під рукою будь-який гаджет: телефон, планшет, ноутбук. І, звісно, мати доступ до інтернету.

А це значить, що можна завжди провести операцію у той момент, коли ви бачите вигідний для себе курс обміну і не бажаєте втрачати гарну нагоду. В банку обіцяють, що операції проходять миттєво. Здебільшого жодних додаткових комісій немає — лише конвертація за курсом.

Всю інформацію про майбутню операцію можна отримати до підтвердження операції, де чітко показано, яка сума буде списана, а яка зарахована в обраній валюті.

З 2019 року закон дозволяє здійснювати покупку або продаж валюти в інтернеті на будь-яку суму. Однак часто банки встановлюють власні ліміти.

Як це відбувається на практиці

Зараз здійснити покупку чи продаж валюти в інтернеті пропонують більш ніж 15 банків. Один з найбільш зручних сервісів обміну пропонує онлайн-платформа Ідея Банку.

Комісія за обмін валют у Ідея Банку відсутня. Варто враховувати лише те, що валюта буде конвертуватися за курсом, що діє в банку на момент обміну. Його зручно моніторити онлайн та підбирати найвигідніші пропозиції.

Як ми вже зазначали, для проведення операції треба мати доступ в інтернет та мобільний додаток або комп’ютер та два рахунки — гривневий та валютний. Ідея Банк дозволяє дистанційно відкрити валютний рахунок, а валютну картку до рахунку за необхідності можна отримати у відділенні.

Клієнти Ідея Банку мають можливість здійснювати обмін валют на суму до 149 тис. грн на день. Валютообмін доступний за рахунок як власних коштів без комісії, так і кредитних – але у такому випадку виникне комісія за тарифами, що діють для переказів з використанням кредитних коштів. Обмінювати можна гривню, долари та євро.

Фінустанови переважно беруть комісію за зняття валюти в касі банку — орієнтовно 0,9-2%. Ідея Банк готовий видавати готівку без комісії.

Кілька кроків для обміну валюти онлайн:

  1. Скачайте мобільний додаток та зареєструйтеся у ньому.
  2. Отримайте гривневу картку у кур’єра або у відділенні банку та дистанційно відкрийте валютний рахунок.
  3. Потрібно вказати валюту та суму, яку бажаєте обміняти. Автоматично під час підтвердження з’явиться сума грошей, яка буде зарахована на валютній рахунок.
  4. Перевірте повну інформацію про майбутню угоду (скільки грошей списується, а скільки зараховується на картку) та підтвердіть операцію.
  5. Отримайте необхідну суму у валюті. Після підтвердження банк списує з однієї картки необхідну суму, а на іншу зараховує еквівалент тієї валюти, яку ви купуєте чи продаєте.

Валютообмінні операції онлайн проходять з економією часу та грошей. Фіксуйте вигідний курс та здійснюйте обмін валют швидко і безпечно.

Коментарі - 5

+
+38
Tisha ™
Tisha ™
30 липня 2020, 11:07
#
ФОРЕКС был, есть и ... будет есть!
Будет есть ваши деньги. :)
+
+23
nic
nic
30 липня 2020, 12:18
#
Несколько шагов для обмена валюты онлайн:
Скачайте мобильное приложение и зарегистрируйтесь в нем.
Получите гривневую карточку у курьера или в отделении банка и дистанционно откройте валютный счет.
Нужно указать валюту и сумму, которую желаете обменять....

Так просто! Открыл счет... и там уже миллион долларов! Меняй себе в удовольствие! А про способы пополнения онлайн - ни слова! Так что, это - не пошаговая инструкция.
+
+26
Tisha ™
Tisha ™
30 липня 2020, 14:02
#
Пр способы пополнения все просто (© Золотой ключик):
- берёшь 5 сольдо
- закапываешь в поле в стране Дураков
- ждешь...

Вот теперь пошаговая. :)
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
31 липня 2020, 10:50
#
«берёшь 5 сольдо»

В кредит...
И далее по тексту. :-)
+
0
Tisha ™
Tisha ™
31 липня 2020, 11:23
#
+++
Действительно, я упустил очень важный момент. ;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися