Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 липня 2020, 16:30

До 35-x роковин Чорнобиля створять мобільний додаток з AR

Напередодні 35-х роковин Чорнобильської катастрофи в Україні запустять мобільний додаток з AR. Проєкт створять за підтримки Українського культурного фонду та за сприяння Міністерства культури.

Автори про проєкт

Сьогодні Чорнобиль – одне з найцікавіших місць світу, що приваблює понад 100 тисяч туристів на рік, 80% з яких приїздять з-за кордону.

Чорнобильська зона відчуження наразі є важливою пам’яткою історії для всього світу, центром наукових досліджень, зоною натхнення для культурних діячів.

Проте ще за часів СРСР навколо неї завжди було багато фейків, замовчувань і маніпуляцій. Із часом їх стає все більше, а знайти достовірні дані стає все важче.

Тому напередодні 35-х роковин було вирішено зробити проєкт ARTEFACT — доступний і зрозумілий мобільний додаток, який збере всю правдиву інформацію в одному місці.

Про що розповість додаток

Додаток ознайомить з історією Чорнобильської катастрофи, надасть інформацію про сучасний стан зони відчуження, підготує до подорожі та навіть дозволить побачити місцевість просто вдома з дивану, за допомогою AR-технологій.

Додаток буде реалізовано у вільному доступі українською та англійською мовами, також він зможе працювати без доступу до інтернету у режимі гіда, супроводжуючи туристів у Чорнобилі.

Серед цікавих складових додатка, які наразі в розробці:

  • AR контент з унікальними активаціями та порталами до різних точок Чорнобилю;
  • авторські тури Зоною Відчуження з аудіогідами від свідків подій;
  • карта радіаційного забруднення;
  • медіатека з архівними матеріалами і ексклюзивним контентом;
  • культурна спадщина Чорнобилю, історії людей і культурні заходи сьогодення.

Автори проєкту

Проєкт створять за підтримки Українського культурного фонду та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного Музею Чорнобиля, МОО «Центр ПРИПЯТЬ.ком», МГО «Європейський Інститут Чорнобиля».

Коментарі - 2

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
27 липня 2020, 9:47
#
Нафіга?
+
0
Trolb
Trolb
27 липня 2020, 11:43
#
Сколько стоит ?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися