Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 липня 2020, 17:46

Зеленський запевнив керівництво ЄБРР в незалежності НБУ

Зеленський запевнив керівництво Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), що з призначенням на посаду голови НБУ Кирила Шевченка політика НБУ залишиться ефективною і незалежною. Про це він сказав під час телефонної розмови з в.о. президента ЄБРР і віцепрезидентом ЄБРР, повідомляє пресслужба президента.

Зеленський запевнив керівництво Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), що з призначенням на посаду голови НБУ Кирила Шевченка політика НБУ залишиться ефективною і незалежною.
Фото: proua.com.ua

Про що сказав президент

«Я хочу вас запевнити в тому, що НБУ залишиться і надалі незалежним інститутом і проводитиме зважену монетарну політику», — сказав президент Зеленський.

За його словами, Україна послідовно підтримує співпрацю з міжнародними партнерами, зокрема з МВФ і Світовим банком. А уряд працює над виконанням умов для отримання другого траншу кредиту МВФ і ЄС.

Читайте також: Шмигаль назвав умови отримання траншу від ЄС. Що повинна виконати Україна

Крім того, глава держави зазначив, що Україна успішно повернулася на зовнішній ринок капіталу — Міністерство фінансів залучило $2 млрд, що, на його думку, демонструє довіру інвесторів до країни.

Читайте також: Розкупивши євробонди, інвестори голосно схвалили призначення Шевченка — FT

Разом з тим Зеленський зазначив, що, незважаючи на пандемію коронавірусу, подолання якого стало істотним викликом для України, українська влада й надалі впроваджує зміни для швидкого повернення до економічного зростання.

«Ми справді хочемо змін заради українців, радий, що це видно і на відстані», — зазначив президент.

Нагадаємо

  • 23 липня Україна розмістила 12-річні євробонди у доларах. Порівняно з першою спробою розміщення, ставка знизилась з 7,3% до 7,25%, а сума зросла з $1,75 млрд до $2 млрд.
  • Напередодні, 16 липня, Рада призначила на посаду голови Нацбанку голови правління Укргазбанку Кирила Шевченка. За проголосували 332 депутати.

Коментарі - 3

+
0
Vladislav Kudrich
Vladislav Kudrich
24 липня 2020, 18:35
#
Курс с каждым днем становится все более волатильным и если ваш бизнес зависит от курса доллара/евро, настало время автоматизировать процессы и динамически формировать цену услуги или продукта, по самому свежему курсу.

Для этого мы создали новый сервис «Minfin for Developers», провайдер данных о курсах валют через API интерфейс.

Мы создали простые API, которые стабильно отдают самый актуальный курс валют.

Подробнее здесь:

https://minfin.com.ua/developers/api/?utm_source=article&utm_medium=message1&utm_campaign=developers

Minfin for Developers — всегда актуальный и надежный источник курсов валют.
+
+15
proot
proot
24 липня 2020, 19:31
#
З тим як ви оновлюєте курс раз на добу - толку від того нуль
одні збитки
+
0
Vladislav Kudrich
Vladislav Kudrich
27 липня 2020, 9:31
#
Добрий день. Підкажіть про яких курсах йде мова? Як мінімум міжбанк у нас оновлюється оперативно. Точно така ж ситуація і з комерційним курсом банків, обмінників.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися