Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 липня 2020, 9:15

Стів Возняк подав до суду на YouTube і Google. Від його імені роздають біткоіни

Співзасновник Apple Стів Возняк подав до суду на YouTube і Google через те, що шахраї використовують його ім'я в своїх матеріалах, а компанії цьому не перешкоджають. Про це повідомляє CoinDesk, передає Liga.net.

Співзасновник Apple Стів Возняк подав до суду на YouTube і Google через те, що шахраї використовують його ім'я в своїх матеріалах, а компанії цьому не перешкоджають.
Фото: uamodna.com

У чому звинувачують компанії

Стів Возняк став одним з 18 позивачів, які намагаються стягнути з компаній компенсацію шкоди та зобов'язати відеохостинг видалити відеозаписи з роздачею біткоінів.

Сторона звинувачення стверджує, що в подібних відео, крім Возняка, фігурують Білл Гейтс, Ілон Маск і Майкл Делл. Позивачі супроводили заяву скріншотами, на яких видно, що зображення та відеозаписи з Возняком використовують для роздачі біткоінів у прямому ефірі.

Користувачів переконують відправити криптовалюту на певну адресу, натомість обіцяють надіслати вдвічі більше.

Читайте також: Apple і Google розробили додаток для відстеження поширення коронавірусу

У заяві позивачів ідеться, що YouTube протягом декількох місяців розміщує, просуває і безпосередньо заробляє на злочинних схемах. За їх словами, збиток становить «мільйони доларів».

Заявники вимагають залучити до розгляду справи присяжних та вилучити у відповідачів весь прибуток, отриманий незаконним шляхом.

Позивачі проводять паралель з Twitter, у випадку з яким швидка реакція вберегла користувачів від втрат.

Читайте також: Хакери зламали Twitter-аккаунти Маска Обами і Гейтса. Обіцяли роздавати біткоіни

У ході хакерської атаки були зламані облікові записи Ілона Маска, Джеффа Безоса, Білла Гейтса, Барака Обами, Джо Байдена, Майкла Блумберга, Каньє Веста, компаній Apple і Uber, біржі Binance і компаній криптовалютного ринку.

Нагадаємо, в топових акаунтах розмістили оголошення про те, що за надіслані біткоіни повернуть вдвічі більше. Всього за три години зловмисники заробили понад $100000. За однією з версій, за зломом можуть стояти самі співробітники Twitter, за іншою — хакер «Кірк».

Раніше повідомлялося

  • У червні засновник Telegram Павло Дуров звинуватив соцмережі Facebook і Instagram сприяння шахраям, які використовують його ім'я в рекламі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися