Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 липня 2020, 15:10

PayPal запускає сервіс торгівлі криптовалютами

PayPal має намір найближчим часом запустити власний сервіс для торгівлі і зберігання криптовалют. Для цього платіжна компанія уклала угоду з блокчейн-стартапом Paxos. Про це повідомляє Coindesk з посиланням на власні джерела.

PayPal має намір найближчим часом запустити власний сервіс для торгівлі і зберігання криптовалют.
Фото: epravda.com.ua

Що відомо про сервіс

PayPal має намір запропонувати своїм клієнтам можливість напряму купувати і продавати криптовалюти через сервіс мобільних платежів Venmo. Він був придбаний платіжним гігантом ще в 2013 році в рамках купівлі іншого платіжного сервісу, Braintree, за $800 млн, а сама PayPal була тоді ще частиною бізнесу eBay.

Читайте також: Минцифры відновила діалог з PayPal

Paxos минулого тижня оголосив про запуск власного брокерського бізнесу — Paxos Crypto Brokerage, який дозволяє компаніям вбудовувати в їх власні мобільні додатки функції купівлі, продажу, зберігання та переказів криптовалют.

Першим клієнтом нового продукту Paxos став американський підрозділ британського фінтех-стартапу Revolut, що займається трейдингом криптовалют. Тепер послугами Paxos має намір скористатися і PayPal.

Офіційно інформацію про запуск нового проекту ні в одній з компаній поки не коментують.

Читайте також: В PayPal навмисно затягують з виходом на український ринок — глава НБУ

Нагадаємо

  • Раніше PayPal мала намір увійти на ринок криптовалют через участь у проекті Libra від Facebook. Проте восени минулого року платіжна компанія відмовилася від участі в проекті.
  • Про запуск сервісу криптовалютного трейдингу PayPal може бути оголошено вже на поточному тижні, кажуть джерела Coindesk.

Читайте також: Офіційно: «Донька» PayPal запрацювала в Україні

  • Нагадаємо, що в лютому 2020 року один з співзасновників monobank Дмитро Дубілет, який займав тоді посаду міністра Кабінету міністрів, заявив, що Україна не цікава для платіжної системи PayPal.
  • За словами Дубілета, регуляторних обмежень для приходу PayPal на український ринок немає. Компанія може прийти в Україну, коли побачить економічне зростання нашої країни.

Коментарі - 1

+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
20 липня 2020, 19:52
#
То есть выводить бабло - это да.А заводить бабосы в Украину - очень невыгодно,нет экономического роста.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися