Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 липня 2020, 8:49

Один з найбільших інвестфондів Європи прогнозує настання «матері всіх рецесій»

Світовій економіці загрожує наступ «матері всіх рецесій» — серйозного збитку економічної активності через пандемію коронавірусу. Про це заявив Financial Times гендиректор одного з найбільших інвестиційних фондів Європи BNP Paribas Asset Management Фредерік Жанбон.

Світовій економіці загрожує наступ «матері всіх рецесій» — серйозного збитку економічної активності через пандемію коронавірусe.
Фото: forbes.ru

Прогноз

За його словами, малоймовірне так зване V-подібне відновлення економіки, коли за різким спадом йде швидке відновлення.

За оцінкою BNP Paribas, перед новим піднесенням економічної активності буде довгий період відновлення, а тому графік зростання економіки буде більше схожий на літеру U в більшості країн.

Жанбон додав, що стійке зростання на фондовому ринку після обвалу в березні, коли країни ввели карантинні заходи, ще не відображають реальну ситуацію у світовій економіці.

Читайте також:Глава Євроради запропонував компромісний варіант розподілу «антикризових» коштів між країнами

«Величезне ралі, яке ми спостерігаємо протягом декількох місяців після найнижчої точки в березні, можливо, відбувається занадто швидко і не приймає до уваги ризик другої хвилі коронавірусу», — зазначив він.

За його словами, інвестори, особливо невеликі гравці в США і Європі, зараз активно інвестують в акції через «страх залишитися осторонь» і низькі ключові ставки, які зменшують прибуток. BNP Paribas при цьому радить в найближчі кілька місяців займати більш завбачливу позицію.

У швидке відновлення економіки після кризи вірять все менше учасників ринку. Як показало опитування Bank of America, тільки 14% керуючих активами очікують V-подібного відновлення економіки — при цьому 44% передбачили U-подібне відновлення. Три учасника опитування з 10 допустили W-подібне відновлення. Більше 60% сказали, що світова економіка вже в рецесії, а 71% заявив, що фондовий ринок переоцінений.

Читайте також: ЄС підготував масштабний план відновлення економіки на 750 мільярдів євро

Жанбон зазначив, що прогноз економічної ситуації могла б змінити поява ефективної вакцини. Але поки вірус продовжує прогресувати, особливо в США, Південній Америці і частинах Азії.

«Щоб відновлення було дуже, дуже стійким, нам знадобиться велика кількість удачі, якісної політики і хорошої поведінки з боку населення», — зазначив Жанбон.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 5

+
+39
arhimandrit
arhimandrit
20 липня 2020, 10:56
#
А какие еще есть буквы в латинском алфавите? возможно ли Q-образное развитие событий? Мне, например, наиболее вероятным кажется G-тренд.
+
+15
yarg
yarg
20 липня 2020, 11:23
#
После того как экономисты устроили праздник хвастовства - «кто предсказал рецессию 2008 года» - у них теперь игра такая - каждый год предсказывать кризис . авось когда-нибудь угадают. 
и фигня что никакого кризиса с 2008 года не случилось. но предсказывают каждый год все по очереди....
+
0
Игорь Лесничий
Игорь Лесничий
20 липня 2020, 11:26
#
В нашем варианте самые вероятные X и Y ...
+
0
ballistic
ballistic
20 липня 2020, 13:04
#
А мені здається найбільш ймовірним -подібна динаміка розвитку економіки :)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
20 липня 2020, 13:26
#
В Украине «О» образное развитие событий, мы всегда находимся в «Ж*Е», лучше не букву, а цифру придумать «8». То вверх, то обратно вниз, стабильного за 5 лет ничего нету.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися