Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 липня 2020, 15:19

Європол викрив найбільшу в історії євро мережу фальшивомонетників

Європол викрив мережу фальшивомонетників в Італії і зазначає, що вона, ймовірно — найбільша в історії євро. Про це йдеться в офіційному пресрелізі Європолу, пише «Європейська правда».

Європол викрив мережу фальшивомонетників в Італії і зазначає, що вона, ймовірно — найбільша в історії євро.
Фото: ukrlentanews.com

Що відомо про викриття

Перша інформація про викриття мафіозної мережі фальшивомонетників, 44 арешти та конфісковане майно на 8 млн євро, з'явилася в ЗМІ в четвер. Тоді AFP посилалося на слова представника французької поліції.

«Кримінальна мережа, викрита в Італії, виробляла 25% всіх підроблених банкнот євро, виявлених в обігу. Ця мережа, можливо, найбільша мережа з усіх, які коли-небудь діяли з моменту введення євро», — йдеться в офіційному комюніке Європолу.

У спецоперації брали участь правоохоронці Італії, Бельгії і Франції. Європол допомагав з обміном інформацією, координацією дій та аналітичною роботою.

Читайте також: Які банкноти найчастіше підробляли в 2019 році (інфографіка)

Розслідування почалося ще в жовтні 2017 року, коли в італійському Беневенто вилучили велику партію фальшивих банкнот € 50.

Поліція звернула увагу, що підробки виготовили з використанням складних методів друку, на якісному обладнанні й матеріалах, з хорошим знанням тонкощів, відтворивши всі важливі позначки, які використовуються для захисного маркування справжніх банкнот.

У лютому 2018 року в Неаполі виявили ще 450 000 одиниць підроблених банкнот номіналом 50 і 100 євро, прихованих у цистернах. Через пів року, у липні, в Ломбардії знайшли ще партію підроблених монет.

Подальші слідчі дії у координації з Європолом допомогли викрити мережу злочинців, які стояли за підробленням грошей.

Читайте також: НБУ показав, скільки підроблених банкнот було вилучено в 2019 році (інфографіка)

15 липня правоохоронці заарештували 44 підозрюваних і заморозили активи на загальну суму 8 млн євро.

Ця сума враховує конфісковані в Італії 50 квартир, 8 підприємницьких приміщень, 2 ферми, 10 компаній з різних сфер, 12 автомобілів, одну елітну яхту і кошти на 22 банківських рахунках.

Правоохоронці підозрюють, що за роки своєї діяльності злочинці виготовили і розповсюдили понад 3 млн підроблених банкнот на загальну суму понад 233 млн євро.

Голова мережі займався підробленням грошей більше 20 років, і не тільки їх виготовленням, але й поширенням в ЄС. Розслідування встановило, що він пов'язаний з італійською мафіозною групою Camorra.

Коментарі - 4

+
+28
Патріот України
Патріот України
19 липня 2020, 15:47
#
Італійська мафія безсмертна!
+
+43
mary27
mary27
19 липня 2020, 16:54
#
Я думала, на ЕЦБ вышли)

Это та самая ''коза ностра'', которая недавно облигации выпустила?)
+
+15
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
19 липня 2020, 23:31
#
Не они вышли на НБУ, но те взяли кредит всё обошлось...
+
0
Skpablo17
Skpablo17
19 липня 2020, 18:44
#
Комора!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися